Her er Verdikommisjonen

Kine Hellebust, Jacob Marido Esp, Kristin Clemet, Per Fugelli og Thomas Christian Wyller er blant medlemmene i Regjeringen Bondeviks Verdikommisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under lagdommer Hanne Sophie Greves ledelse skal representanter for akademikere, media, medisin, misjon, kvinne- og kulturpolitikk drøfte etiske og andre grunnleggende verdier i det norske samfunnet.

 Kommisjonen får et råd som består av professorene i statsvitenskap, Ottar Hellevik og Thomas Christian Wyller, pensjonert professor i idéhistorie, Guttorm Fløistad, og tidligere redaktør i Bergens Tidende og programleder i NRK2, Hans Erik Matre. Matre er utpekt til å lede diskusjonene i rådet.

 I tillegg er tidligere rektor ved Nansenskolen, Inge Eidsvåg, spurt om han vil delta i rådet, men han har ifølge NRK1-Dagsrevyen foreløpig ikke bekreftet dette. Henrik Syse, filosof og påtroppende redaktør i Tidens Tegn med doktorgrad i etikk er også spurt, men skal heller ikke ha svart ennå.

 Blant de øvrige medlemmene er sosialmedisiner Per Fugelli og oversykepleier ved Regionsykehuset i Trondheim og forkjemper for retten til verdig behandling av syke og døende pasienter, Marie Aakre.

 Påtroppende leder av Kirkens Bymisjon, Dag Hareide er med, det samme er Astrid Frøysnes, nestleder i Kvinne- og familieforbundet og Kristin Clemet, påtroppende viseadministrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

 Kulturlivet er representert ved skuespillerne Kine Hellebust og Jacob Marido Esp.

NTB