Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Verdikommisjonen

Kine Hellebust, Jacob Marido Esp, Kristin Clemet, Per Fugelli og Thomas Christian Wyller er blant medlemmene i Regjeringen Bondeviks Verdikommisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under lagdommer Hanne Sophie Greves ledelse skal representanter for akademikere, media, medisin, misjon, kvinne- og kulturpolitikk drøfte etiske og andre grunnleggende verdier i det norske samfunnet.

 Kommisjonen får et råd som består av professorene i statsvitenskap, Ottar Hellevik og Thomas Christian Wyller, pensjonert professor i idéhistorie, Guttorm Fløistad, og tidligere redaktør i Bergens Tidende og programleder i NRK2, Hans Erik Matre. Matre er utpekt til å lede diskusjonene i rådet.

 I tillegg er tidligere rektor ved Nansenskolen, Inge Eidsvåg, spurt om han vil delta i rådet, men han har ifølge NRK1-Dagsrevyen foreløpig ikke bekreftet dette. Henrik Syse, filosof og påtroppende redaktør i Tidens Tegn med doktorgrad i etikk er også spurt, men skal heller ikke ha svart ennå.

 Blant de øvrige medlemmene er sosialmedisiner Per Fugelli og oversykepleier ved Regionsykehuset i Trondheim og forkjemper for retten til verdig behandling av syke og døende pasienter, Marie Aakre.

 Påtroppende leder av Kirkens Bymisjon, Dag Hareide er med, det samme er Astrid Frøysnes, nestleder i Kvinne- og familieforbundet og Kristin Clemet, påtroppende viseadministrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

 Kulturlivet er representert ved skuespillerne Kine Hellebust og Jacob Marido Esp.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!