Her er Victor D. Normans tabbeliste

Victor D. Norman kommer til å bli husket for sine tabber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og tabbelisten er lang.

Det startet allerede første dag. Bare noen timer etter utnevnelsen gikk han ut og karakteriserte SAS som «rovdyr» fordi selskapet ville kjøpe Braathens.

Seinere sørget Norman for å inngå en avtale som påla alle statsansatte å fly lavprisselskapet Norwegian. Selv foretrakk han å bruke SAS eller Braathens.

Norman har ved flere anledninger brutt statens maksimalsatser på 880 kroner når han har spandert middag i embets medfør på stjernerestauranter i Oslo. Fra utnevnelsen høsten 2001 og fram til i desember i fjor brukte Norman 560000 kroner til mat og drikke i embets medfør.

Det vakte irritasjon i Utenriksdepartementet da det ble kjent at Norman hadde brukt regjeringens representasjonsbolig i Parkveien som selskapslokale da statsråden holdt avskjedsfest for sin statssekretær og kjæreste Christine B. Meyer.

Normans kjærlighetsforhold til sin statssekretær ble også en pinlig sak for statsminister Kjell Magne Bondevik. Christine B. Meyer måtte til sist gå av.

Mest berømt er likevel pianohistorien. På departementets regning skaffet statsråden seg et piano - og en pianokrakk - til 30000 kroner til leiligheten sin i Oslo. Innkjøpet ble begrunnet med at han trengte å «koble av litt». I samme slengen fikk han departementet til å betale en «radio». Norman valgte en eksklusiv Bang & Olufsen til 10540 kroner.

La seg kraftig ut med LO-leder Gerd-Liv Valla og andre arbeidstakerorganisasjoner da han tvang gjennom en åpning for midlertidige stillinger.

Norman ga blaffen i sin egen regjerings viktigste politiske prosjekt, røykeloven. Og seinest i går luktet det sterkt av piperøyk på Normans kontor.

Feilet i sin parteringsplan for Statskonsult. Det endte med at stortingsflertallet ga Norman refs for måten saken var håndtert på.