Her er videoen Israel mener forsvarer skuddene

- Ble angrepet med jernstenger, hevder det israelske forsvaret IDF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Israel har lagt fullstendig lokk over nattas bording og storming av en nødhjelpskonvoi i internasjonalt farvann på vei fra Kypros til Gaza.

Med utstrakt mediesensur og informasjonsblokkering utført av myndighetene og militæret, er det få uavhengige og bekreftede opplysninger om hendelsen, hvor opptil 19 fredsaktivister ble drept og flere titalls skadd.

Tre nordmenn befant seg om bord ett av skipene, men trolig ikke det tyrkiaregistrerte fartøyet MV Mavi Marmara hvor dødsfallene fant sted. Israel nekter å oppgi navn på skadde og uskadde, og vil ikke formidle kontakt mellom aktivistene og deres respektive utenriksdepartementer før tidligst i morgen.

Den militære propagandavideoen fra stormingen, som du kan se øverst i artikkelen, ble sluppet på militærets egen Youtube-kanal. Den er blitt benyttet til offentliggjøring av liknende materiale før, blant annet etter angrepene på Gaza i 2008.

Paintball En talsperson for det israelske forsvaret (IDF) hevder enkelte av spesialsoldatene som tok seg inn på skipene var væpnet med paintballgeværer, av og til brukt under demonstrasjoner for å markere enkeltpersoner i folkemassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer