Her er videoen Obama håper kan gi ham støtte til Syria-angrep

Kan bli viktig i USAs Syria-avgjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De grufulle scenene går verden rundt.

- Det skummet av munnene, pupillene var små, og de som ble fraktet inn i live kunne ikke trekke pusten, har en farmasøyt og aktivist fortalt til nyhetsbyrået Associated Press.

21. august dukket de første bildene av døde og skadde mennesker opp, etter et angrep med kjemiske våpen som skal ha skjedd utenfor Damaskus i Syria.

Søndag friga amerikanske myndigheter en liknende video, som president Barack Obama og hans administrasjon skal ha vist til en gruppe senatorer bak lukkede dører. Dette for å få støtte til angrep mot Syria, melder nyhetskanalen CNN.

Over kan du se videoen Obama viste til senatorene. Vi advarer mot sterke bilder. Klippene viser tilsynelatende døende syrere som hiver etter pust. Videoen viser også barn i tydelig smerte.

Kan bli avgjørende Videoklipp av syrere tilsynelatende angrepet av kjemiske våpen, har i flere dager blitt vist i internasjonal presse, men det er først nå USAs etterretningsfellesskap (United States Intelligence Community) har slått fast at videoen myndigehtene friga er autentisk.

Videoklippene kan derfor bli avgjørende når administrasjonen skal overbevise Kongressen og den amerikanske befolkningen om at landet bør angripe Syria.

Blir presentert i morgen Dianne Feinstein, leder av Senatets utenrikskomité, sier ifølge det hvite hus at videoen vil bli vist formellt til alle husmedlemmene mandag.

Den amerikanske utenriksministeren, John Kerry, forsvarsminister Chuck Hagel og sikkerhetsrådgiver i det hvite hus, Susan Rice, vil alle være til stede under høringen.