Her er videoen råkjørerne prøvde å fjerne

Sørlendinger angret på Youtube-skryt. For seint, gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne norske guttegjengen har akkurat lært at det er lettere sagt enn gjort å fjerne noe fra internett. Så spørs det om de lærer seg trafikkvett.

Politiet har flere ganger tidligere med hell satt i gang etterforskning på bakgrunn av lignende skrytevideoer. Kjøringen i dette tilfellet kvalifiserer til en lengre ubetinget fengselsstraff og beslag av førerkort i flere år, opplyser Utrykningspolitiet til Dagbladet.no.

Passerer mange biler

Den halvannet minutt lange videoen starter med en hasardiøs forbikjøring av en bil, «et forbanna kvinnfolk», som ligger foran i utgangen av tunnellen Grimstadporten på E18. Mot slutten av forbikjøringen ligger guttegjengens bil i rundt 160 kilometer i timen, men holder gassen i bånn.

Etter passeringen kommer farten kommer raskt opp i 200 kilometer i timen, og mens bilen passerer både motgående trafikk og en rekke biler i samme retning øker hastigheten ytterligere.

Da råkjørerne omsider tråkker på bremsen akkompagnert av fornøyde utrop, viser speedometeret 236 kilometer i timen. En medbrakt elektronisk fartsmåler, trolig en gps, viser noe lavere hastighet.

Fikk kalde føtter

Videoen som dokumenterer hvordan sørlandsungdommene setter mange andres og sine egne liv i fare, ble etter alt å dømme lagt ut på Youtube av en av de involverte i villmannskjøringen. Men da skrytefilmen ble omtalt av Agderposten, forsvant den ifølge avisa raskt fra det som er et av verdens mest besøkte nettsteder.

Her er videoen råkjørerne prøvde å fjerne

Klokka 22 i går kveld dukket imidlertid videoen igjen opp på Youtube, med følgende hilsen fra brukeren som har publisert den:

«Er du «mann» nok til å kjøre i over 200 på E18 og så legge det ut på Youtube, bør du ikke være så pinglete at du sletter fila med en gang det blir oppslag i lokalavisa».

- De som kjører er idioter, det er derfor jeg lagret klippet mens originalen fortsatt lå ute, skriver brukeren videre.

- Ren galskap!

Utrykningspolitiet er sjokkert over fartsleken på E18, og kaller det hasard.

- Dette er veldig, veldig grovt. I sommer tok vi en mann i 204 kilometer i timen, men sånt er sjeldent. Dette er ekstremkjøring, og selvfølgelig ren galskap, sier UP-sjef Jon Steven Hasseldal ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Han har ennå ikke selv fått sett videoen, men reagerer på farten i seg selv.

- Når folk som dette bruker veien som ei privat lekegrind utgjør de en enorm fare også for andre. I hastighetene som denne videoen viser er marginene helt utrolig små, konstaterer politimannen.

- Jeg håper det blir avdekket hvem dette er, men slike saker er generelt vanskelige bevismessig.

Hasseldal medgir at det også er krevende å ta «ekstremkjørere» på fersken.

- De foretar gjerne rekognosering i forkant, og da er vi mer avhengige av skjulte kontroller. Men det foretar vi innimellom, understreker UP-sjefen.