Her er videoen råkjørerne prøvde å fjerne

Sørlendinger angret på Youtube-skryt. For seint, gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Denne norske guttegjengen har akkurat lært at det er lettere sagt enn gjort å fjerne noe fra internett. Så spørs det om de lærer seg trafikkvett.

Politiet har flere ganger tidligere med hell satt i gang etterforskning på bakgrunn av lignende skrytevideoer. Kjøringen i dette tilfellet kvalifiserer til en lengre ubetinget fengselsstraff og beslag av førerkort i flere år, opplyser Utrykningspolitiet til Dagbladet.no.

Passerer mange biler

Den halvannet minutt lange videoen starter med en hasardiøs forbikjøring av en bil, «et forbanna kvinnfolk», som ligger foran i utgangen av tunnellen Grimstadporten på E18. Mot slutten av forbikjøringen ligger guttegjengens bil i rundt 160 kilometer i timen, men holder gassen i bånn.

Etter passeringen kommer farten kommer raskt opp i 200 kilometer i timen, og mens bilen passerer både motgående trafikk og en rekke biler i samme retning øker hastigheten ytterligere.

Da råkjørerne omsider tråkker på bremsen akkompagnert av fornøyde utrop, viser speedometeret 236 kilometer i timen. En medbrakt elektronisk fartsmåler, trolig en gps, viser noe lavere hastighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer