Her er videoen som skal få deg til å slutte å røyke

- Mange kaller seg festrøykere, men det er ikke alltid den største festen som skal til for å tillate seg en røyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Røyking henger sammen festlighet, og at det ikke er farlig. Det gir uheldige signaler, sier helsedirektør Bjørn Guldvåg.

Sammen med Helsedirektoratet la han torsdag fram den nye kampanjefilmen, som ønsker å vise at hver eneste røyk er skadelig.

I sykesenga ligger en med «bare på fredager»-infarkt, «bare i helgene»-infarkt, «bare på hytta»-infarkt og «bare på fest»-infarkt.

For siden røykeloven ble innført i 2004 er antallet dagligrøykere lavert - mens antallet av-og-til-røykere var stabilt i 2011.

MED NY KAMPANJEVIDEO: Helsedirektør Bjørn Guldvåg framla torsdag Helsedirektoratets antirøykkampanje. - Mange kaller seg festrøykere, men det er ikke alltid den største festen som skal til for å tillate seg en røyk, mener han. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
MED NY KAMPANJEVIDEO: Helsedirektør Bjørn Guldvåg framla torsdag Helsedirektoratets antirøykkampanje. - Mange kaller seg festrøykere, men det er ikke alltid den største festen som skal til for å tillate seg en røyk, mener han. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet Vis mer

Sammen med kampanjefilmen viser de nye tallene nemlig at nærmere en halv million nordmenn har slutta å røyke siden 1995. Det er 1,1 million nordmenn som røyker i Norge i dag. Tallene inkluderer av-og-til-røykere og dagligrøykere. 

En tredel av dem som røyker av og til tror ikke det er skadelig for helsa si.

- Det harmonerer ikke med dagens kunnskap (om røyking), mener Guldvåg. Han mener det er lite som skal til før folk unner seg en røyk.

- Mange kaller seg festrøykere, men det er ikke alltid den største festen som skal til for å tillate seg en røyk, sier Guldvåg.

KAMPANJEVIDEO. Årets kampanjevideo mot røyking ønsker å få fram at hver eneste røyk er skadelig. Bildet er hentet fra Helsedirektoratets kampanjevideo.
KAMPANJEVIDEO. Årets kampanjevideo mot røyking ønsker å få fram at hver eneste røyk er skadelig. Bildet er hentet fra Helsedirektoratets kampanjevideo. Vis mer