Her er VW- og Audi-modellene med juksemotor

2009-15-modeller. Importør Harald A. Møller: - Bare fabrikken vet.

SKJULTE UTSLIPP:  Denne salgsplakaten for en 2015-modell VW passat 2,0 diesel er satt opp hos en bilforhandler i Evanston i Illinois i dagt. Dette er en av modellene Volkswagen-konsernet selv har opplyst er installert emd programvare som gir feil måleresulat av utslipp. Det dreier seg om USA-modellen. Den norske importøren Harald A. Møller vet ikke noe om bilene som er solgt heer i landet. Foto: Scott Olson, Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
SKJULTE UTSLIPP: Denne salgsplakaten for en 2015-modell VW passat 2,0 diesel er satt opp hos en bilforhandler i Evanston i Illinois i dagt. Dette er en av modellene Volkswagen-konsernet selv har opplyst er installert emd programvare som gir feil måleresulat av utslipp. Det dreier seg om USA-modellen. Den norske importøren Harald A. Møller vet ikke noe om bilene som er solgt heer i landet. Foto: Scott Olson, Getty Images/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Volkswagen Norge vet ikke hvor mange biler som kan være solgt i Norge med programvare som skal skjule utslippsjuks.

- Vi vet ikke hvilke av motorene som har denne programvaren installert. Det er det kun fabrikken som har.

-Men så snart vi har fått oversikt fra fabrikken i Tyskland, vil vi kontakte våre kunder om veien videre, sier informasjonssjef Anita Svanes for Volkswagen hos den norske importøren Harald A. Møller til NTB.

Ikke tidsplan Hun sier at de foreløpig ikke vet mer enn det Volkswagen gikk ut med i en pressemelding tirsdag.

Her sa selskapet at det dreier seg om 11 millioner biler som har dieselmotor med typebetegnelse EA 189.

- Dette er svært beklagelig og utrolig trist for våre kunder. Men vi vet ikke mer enn det som ble opplyst i pressemeldingen tirsdag, og jobber på spreng med å få informasjon fra fabrikken. Når vi har fått informasjon, vil vi som importør til Norge ta vårt ansvar og gjøre det Volkswagen har kommet opp med som løsning overfor hver enkelt kunde, sier Svanes, som ikke kan angi noen som helst tidsplan for når kundene kan bli informert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.