Her er youtube-videoen som startet Twitter-krigen i Tyrkia

Nå er det stor fare for at Tyrkias statsminister også stenger Google, melder amerikansk avis.

LYDOPPTAK: De siste ukene er lydopptak og dokumenter som angivelig beviser korrupsjon i kretsen rundt statsminister Tayyip Erdogan, lagt ut på blant annet twitter, facebook og youtube. Det er ennå ikke klart om opptakene er ekte.
LYDOPPTAK: De siste ukene er lydopptak og dokumenter som angivelig beviser korrupsjon i kretsen rundt statsminister Tayyip Erdogan, lagt ut på blant annet twitter, facebook og youtube. Det er ennå ikke klart om opptakene er ekte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til fredag stengte Tyrkia tilgangen til Twitter store deler av landet, på oppfordring fra Tyrkias statsminister.

De siste ukene er lydopptak og dokumenter som angivelig beviser korrupsjon i kretsen rundt statsminister Tayyip Erdogan, lagt ut på blant annet twitter, facebook og youtube.

Lydopptaket viser det som skal være en samtale mellom statsminister Erdogan og hans sønn, Bilal, hvor de diskutere hvordan de skal få gjemt unna et større pengebeløp, som i følge flere medier stammer fra korrupsjon.

- Vil utslette twitter Opptakene er ikke bekreftet som ekte, og det er ennå ikke klart om det faktisk er statsminister Erdogan og sønnen som snakker på opptaket. Erdogan sier opptakene er en del av en større konspirasjon, som har som mål å styrte hans regjering.

Under en tale til tusener av tilhengere i provinsen Bursa, sa statsministere at han skulle «utslette twitter»:

«Verdenssamfunnet kan si ditt eller datt. Jeg bryr meg ikke i det hele tatt. Alle vil se hvor mektig Den tyrkiske republikken er», sa Erdogan under møte sist torsdag. Senere samme kveld var twitter stengt i store deler av Tyrkia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer