Her erklærer Syrias militærpoliti-sjef at han slutter seg til opprørerne

Sier flere toppfigurer står klare til å følge etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere medier, deriblant TV-kanalen Al Arabiya melder at sjefen for Syrias militærpoliti, generalløytnant Abdulaziz al-Shalal har desertert og sluttet seg til opprørerne.

Han er en av de høyeste offiserene som hittil har vendt ryggen til Syrias president Bashar al-Assad.

Flyktet
Ifølge generalmajoren er flere klare til å følge etter.

- Jeg erklærer at jeg deserterer fra regimets hær fordi den har gått bort fra sin fundamentale oppgave, å beskytte nasjonen, og har forandret seg til å bestå av gjenger som dreper og ødelegger, sier han på et video-opptak.

Al-Shalal skal nå ha flyktet til Tyrkia.

- Spiller helt
Opposisjonskilder sier ifølge BBC at han fra starten av har samarbeidet med opposisjonen, i likhet med mange andre høystående offiserer som har gjort som ham.

Det skal gradvis ha blitt vanskeligere å desertere på grunn av en skjerpet overvåkning.

- Det er helt klart andre høystående offiserer som ønsker å desertere, men situasjonen er ikke passende for det, sier Abdulaziz Al-Shalal.

En representant for regimet bekrefter ifølge Reuters at Abdulaziz al-Shalal har gått over til opprørerne, men sier at han snart skulle pensjoneres og benyttet anledningen til å spille helt.

- 44.000 drept
Regimet til den syriske presidenten Bashar al-Assad er i en stadig mer presset stilling, etter at opprørerne har erobret nye områder og blant annet tatt kontroll over byen Harem mot grensa til Tyrkia i nordvest.

FNs spesialutsending for Syria, Lakhdar Brahimi, har samtidig hatt møter med Bashar al-Assad i Damaskus, og med representanter for den delen av opposisjonen som tolereres av regimet, melder BBC.

Oppstanden mot regimet har nå pågått i 21 måneder, og i følge opposisjonsgrupper skal 44.000 være drept.

ALEPPO: Mannekenger er satt opp for å forvirre snikskyttere som er lojale til Syrias president Bashar al-Assad i gamlebyen i Aleppo på lille julaften. Foto: REUTERS/Aref Heretani
ALEPPO: Mannekenger er satt opp for å forvirre snikskyttere som er lojale til Syrias president Bashar al-Assad i gamlebyen i Aleppo på lille julaften. Foto: REUTERS/Aref Heretani Vis mer