Her evakueres Svein Jarle (26) på Bergensbanen

Se bildene av togevakueringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips eller bilder? Send oss en epost, SMS/MMS til 2400 eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): Formiddagstoget mellom Oslo og Bergen sporet av mellom Hallingskeid i Ulvik og Myrdal i Aurland kommune i ti-tiden.

- Det var et veldig snøvær da vi kom til Myrdal. Så gikk toget ned en skråning og der sto de fremste vognene i 45 grader, forteller passasjer Svein Jarle Slinde.

Ombord på toget var det 130 mennesker. Slinde var på vei til Sandefjord fra Bergen for å fly til Liverpool. Nå må han returnere til Bergen.

- Kaffekopper fløy rundt

Selv satt Slinde i vogn to som raste utfor den flere titalls meter lange skråningen.

- Kaffekopper fløy rundt. Noen av passasjerene var i sjokk og mange gråt, sier han om avsporingen på høyfjellet.

26-åringen vil gi skryt til NSB for å takle situasjonen bra.

HER EVAKUERES PASSASJERENE: Fra den delen av toget som sporet av måtte passasjerene evakueres til den bakre delen av toget. MMS-foto: Svein Jarle Slinde
HER EVAKUERES PASSASJERENE: Fra den delen av toget som sporet av måtte passasjerene evakueres til den bakre delen av toget. MMS-foto: Svein Jarle Slinde Vis mer

- NSB var flinke og roet ned situasjonen raskt. i tillegg var det politifolk om bord som sørget for å holde oversikt over passasjerene, sier Slinde.

Lørdag spiller de mot Sheffield United. Om noen timer er han tilbake i Bergen, og da er prosjektet å finne et fly til England så fort som mulig. Slinde håper Riise er på banen for å forsvare hjemmelaget.

- Og selvfølgelig håper jeg Liverpool vinner, sier han.

På vei til Flåm

Passasjerene på toget som sporet ved Klevenvannet er nå kommet fram til Myrdal stasjon. Vel framme ble passasjerene og togpersonalet møtt med varm mat og drikke.

- De ble fraktet ned i den delen av toget som sto igjen på togskinnene, sier operasjonsleder Sven Johannesen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Passasjerene vil bli fraktet videre fra Myrdal til Flåm.

- Det er ikke klart om de vil bli fraktet videre med tog eller med buss, men det vil skje i løpet av kort tid, sier Johannesen.

MMS-foto: Svein Jarle Slinde
MMS-foto: Svein Jarle Slinde Vis mer
MYE SNØ: I området var det minus elleve grader og mye snø. Så kom raset som stoppet toget.