Nedtur: Gjennomsnittlig omsettingstid på Grünerløkka har hoppet opp fra 11 dager i november i fjor til 37 dager i årets november. Foto: Finansavisen.
Nedtur: Gjennomsnittlig omsettingstid på Grünerløkka har hoppet opp fra 11 dager i november i fjor til 37 dager i årets november. Foto: Finansavisen.Vis mer

Her faller boligprisene mest i Oslo

Boligprisene på Grünerløkka er ned over 12 prosent siden april. - Kjøperne frøs til is, sier eiendomsmegler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): - Markedet har vært usedvanlig tregt denne høsten, erkjenner eiendomsmegler Jan-Åge Meringdal ved DNB Eiendoms Grünerløkka-kontor.

Etter å ha steget sammenhengende siden desember 2015, nådde boligprisene i Oslo sin foreløpige topp i april i år. Etter det har prisene i Oslo falt 10,5 prosent i snitt, skriver Finansavisen.

En beregning basert på tall fra bransjeorganisasjonen Eiendom Norge, viser at aller mest har prisene falt på nettopp Grünerløkka.

Der er de ned over 12 prosent de siste syv månedene . Til sammenligning er boligprisene på landsbasis ned 5,3 prosent fra toppen i april.

- Fjoråret var et avvikende år, et ekstremtilfelle. Denne høsten snudde det helt. Kjøperne frøs til is. Alle var redde for å ta det første steget og legge inn bud. Det har rådet stor usikkerhet og kjøperne har nok følt at de befinner seg på gyngende grunn, sier Meringdal, til avisen.

Gjennomsnittlig omsettingstid på Grünerløkka har ifølge Eiendom Norge også hoppet opp fra 11 dager i november i fjor til 37 dager i årets november. Dette er basert på gjennomførte salg og hensyntar ikke boliger som er blitt liggende usolgte over lang tid.

I oktober i fjor skrev Finansavisen om et av salgsoppdragene til Meringdal, hvor en 77 kvadratmeter stor leilighet i Iladalen ble lagt ut for 4,95 millioner kroner, men gikk for 5,5 millioner etter budrunde.

- For ett år siden ble alt solgt, så lenge man fikk tak over hodet. Kjøperne var helt ukritiske. Alt gikk til en god pris, sier Meringdal i dag.

Andre økonominyheter:
Spår økonomisk kollaps for Petter Northug
Hegnar om Nobel-bråket