Her faller Emily (11) ned fra toppen av klatreveggen

Faren sto stolt og filmet da dattera plutselig deiset ned i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Omreisende tivolier er stort sett bare lek og moro. Men det er ikke alltid man kan stole på sikkerheten.

Det fikk amerikaneren Jeff Davis erfare da han lot dattera Emily (11) klatre i en klatrevegg som var satt opp da et tivoli besøkte Marlin Park i Miami i helga.

Klatreveggen var ifølge Davis rundt seks meter høy, og han ble stående på bakken for å filme med mobilkameraet sitt da dattera begynte sin ferd mot toppen.

Alt gikk bra i starten. Emily kom seg opp på toppen og trykket fornøyd på knappen som markerte at hun hadde klart utfordringen. Men så gikk alt galt. Plutselig deiset elleveåringen ned i bakken i full fart, mens faren ble stående som en hjelpeløs tilskuer.

Trodde hun drømte Hele hendelsen ble fanget på film, og i videoen over kan du se hvordan anlegget plutselig feilet og sendte Emily ned i bakken med et smell.

- Det var som om hun hadde hoppet ned. Det tar ikke så lang tid å falle seks meter, så hva skulle vi gjøre? Det var ikke noe noen av oss kunne gjøre, sier Davis til ABC News.

Ifølge den amerikanske TV-kanalen var faren den første som kom fram til jenta etter fallet, da lå hun på bakken i store smerter.

- Da jeg kom fram til henne klarte jeg ikke å tenke. Det eneste jeg tenkte var: «Jeg håper hun har det bra, jeg håper hun har det bra». Jeg sjekket pusten og hjerteslagene hennes, mens hun trodde det var en drøm. Hun ropte at hun måtte våkne og at jeg måtte komme meg ut av drømmen hennes, sier faren.

Emily pådro seg hjernerystelse i fallet, og mistet midlertidig evnen til å snakke og å røre på seg. Etter behandling på sykehus går det imidlertid bedre med henne nå.

- God bedring Faren er sterkt kritisk til sikkerheten på tivoliet.

- Hvis en elleveåring kan få kabelen til å ryke, burde det ikke være mulig å ha attraksjonen åpen, sier han.

I en uttalelse fra Marlins heter det at klatreveggen ble stengt med en gang og at parken etterforsker hendelsen.

- Marlins vil fortsatt prioritere sikkerheten når det gjelder alle arrangementer i Marlins Park. Vi ønsker jenta god bedring, heter det i uttalelsen.