Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her faller fireåringen ut av bussen, midt på motorveien:
- Det var hjerteskjærende

Jenta skal etter planen bli utskrevet fra sykehuset i dag. 

HJERSTESKJÆRENDE: Amerikanske Ryan Ciampoli var ute og kjørte da han havnet midt i en dramatisk situasjon. Plutselig ble bakdøra på bussen foran ham åpnet, og ut falt ei fire år gammel jente. - Det var hjerteskjærende, forteller redningsmannen i etterkant. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I videoen, som du kan se øverst i saken, ser man en fire år gammel jente falle ut av en kirkebuss midt på motorveien. Vi advarer mot sterke inntrykk.

Den dramatiske hendelsen skjedde onsdag 19. april i Harrison, i delstaten Arkansas i USA.

Bakdøra på bussen åpnes, og jenta holder seg fast i den, før hun faller ned på bakken. Bussen kjører videre.

Hell i uhell

En akuttmedisinsk tekniker og en frivillig i brannvesenet, Ryan Ciampoli, vitnet hendelsen. Det samme gjorde dashbordkameraet hans, som filmet det hele.

- Jeg så det, og ble helt forskrekket. Det var som om jeg ikke forstod hva som skjedde, forteller han til TV-kanalen KHBS.

Det var også Ciampoli som ble jentas redning, da han like etter hendelsen hastet seg bort til henne.

- Vanligvis ville man latt personen ligge om de ikke er i fare. Men vi var jo midt på motorveien, så jeg kunne ikke bare la henne være der.

Åpnet døra

Politiet skal ifølge lokalavisa Harrison Daily Times ha uttalt at jenta satt bakerst i bussen, og at det var hun som åpnet bakdøra.

Noen av de andre barna i bussen skal varslet sjåføren, som deretter kjørte inn til siden.

Politisjef Paul Woodruff uttalte også at ingenting kriminelt har skjedd i denne saken.

- Ropte «mamma»

Ciampoli forteller at jenta var bevisstløs, men at hun begynte å komme til seg selv da han tilnærmet seg henne. Han bar henne ut av veien, og i sikkerhet. Der sjekket de tilstanden hennes, og forsikret seg om at hun var ved bevissthet.

- Da kom sjokket, og hun begynte å sparke og rope ting som «hvor er mamma?». Det var hjerteskjærende, forteller han.

Det tok rundt fem minutter før ambulansen kom og tok jenta med til sykehuset. Jentas mor forteller til nyhetskanalen 40/29 News at dattera må opereres etter at kjeven hennes knuste, men at hun mest sannsynlig vil klare seg fint, og skrives ut av sykehuset mandag.

Ciampoli var på rett sted til rett tid, men vil poengtere hvor viktig det er med førstehjelp, for nettopp slike situasjoner som denne.

- Det kan skje hvor som helst og når som helst. Man tenker aldri på at noe slikt kan skje når man kjører nedover veien.