Her faller «møkkahusene» sammen som et korthus

Se Danmarks-historiens første kontrollerte sprengning av høyhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I videoen over kan du se hvordan det gikk til da to store kolosser av noen boligblokker ble blåst i lufta i den danske byen Rødovre i dag.

Det var Danmarks-historiens første kontrollerte sprengning av høyhus, og tiltrakk seg dermed mye oppmerksomhet.

Og man kan trygt si at de massive boligblokkene hadde lite å stille opp med i møtet med sprengstoffet som ble brukt til å rive dem.

- Burde skjedd for lenge siden Det er naboer i området som i fem år har kjempet for å få lov til å sprenge vekk høyblokkene Agerkær og Ruskær, skriver danske BT.

- Det burde ha skjedd for lenge siden, sa Benny Granstrøm i boretslaget til avisa.

På plassen der de skuelystne fulgte med hadde danske TV 2 også satt opp en storskjerm så alle som ville skulle få se på den historiske sprengningen.

70 kilo sprengstoff Til sammen 70 kilo sprengstoff ble brukt for å jevne de to blokkene med jorda.

Det første huset, Ruskær, falt sammen som et korthus da ladningen gikk av. Fem sekunder tok det, så var den menneskeskapte giganten redusert til en vrakhaug. Da brøt spontan applaus løs blant tilskuerne.

- Det var fantastisk gjort, den sprengningen, sa Mogens Hemmingsen, mens 16-åringen Nikolaj Pedersen var godt fornøyd med at blokkene nå er vekk.

- Vi har stadig vekk spilt fotball og vært redde for at noe skulle skje, at de skulle rase sammen eller noe, sier han til BT.dk.