Her faller muren - igjen

Lech Walesa fikk æren av å dytte den første dominobrikken

KRYSSET GRENSE: Tidligere i dag krysset Mikhail Gorbatsjov og Angela Merkel Bornholmer bro, som markerte grenseovergangen mellom øst og vest fram til 1989. Foto: AP Photo/Herbert Knosowski/SCANPIX
KRYSSET GRENSE: Tidligere i dag krysset Mikhail Gorbatsjov og Angela Merkel Bornholmer bro, som markerte grenseovergangen mellom øst og vest fram til 1989. Foto: AP Photo/Herbert Knosowski/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I kveld er det stor fest i Berlin, på dagen 20 år etter at Berlinmuren falt og markerte slutten på skillet mellom øst og vest.

Mens tilskuerne plystret Scorpions-balladen Winds of change, startet showet ved Brandeburger Tor i den tyske hovedstaden.

Flere statsledere har vært til stede og holdt taler. USAs president Obama Barack sendte en videohilsen til tyskerne.I anledning jubileet ble det bygget en ny mur, som består av dominobrikker. Klokka 2030 i kveld fikk Lech Walesa æren av å dytte den første brikken som skal velte dominobrikkene i Berlin i kveld.

Mange husker godt hvor de var og hva de gjorde den historiske novemberkvelden i 1989. Blandt dem er den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt.- Jeg var i starten av min politiske karriere. Jeg vokste flere meter den kvelden, sa han ifølge TT.

Forbundskansler Angela Merkel ledet verdenslederne inn på plassen ved Brandenburger Tor. Frankrikes president Nicolas Sarkozy, den britiske statsministeren Gordon Brown og USAs utenriksminister Hillary Clinton er blant dem som deltar under kveldens markering i regnet i Berlin.Tidligere i dag gikk Merkel sammen med Mikhail Gorbatsjov fra vest til øst, ved den gamle grenseovergangen der jublende øsstyskere løp over til vest i 1989.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer