Her faller skuddene i konsert­lokalet. Kjent rapper siktet for drapsforsøk

Selv skutt i beinet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til torsdag ble det meldt om skyting i konsertlokalet Irving Plaza i New York der blant annet den verdenskjente rapperen T.I. skulle opptre.

En person er bekreftet omkommet og tre personer skadd i tumultene.

Nå bekrefter politiet i New York (NYPD) at de har foretatt en arrestasjon; den 30 år gamle Roland Collins - bedre kjent under artistnavnet Troy Ave. Den avdøde er ifølge amerikanske medier rapperens egen livvakt.

Dette kunngjør politiet i en melding på Twitter.

Bilder De har også frigitt deler av en overvåkningsvideo fra konsertlokalet. Her kan man se rapperen avfyre ett skudd med et håndvåpen, mens engstelige gjester forsøker å trekke seg unna.

De tre mennene braser inn i rommet, og det virker som om personene som allerede befinner seg der er livredde selv før den bevæpnede rapperen skyter på noe eller noen som ikke kan ses på bildene.

Nøyaktig hva som skjedde eller ledet opp til de kaotiske øyeblikkene, er foreløpig ikke kjent. Det som er sikkert er at Collins selv hadde et skuddsår i beinet da han tok seg til sykehus i etterkant av episoden.

New York Daily News skriver at Troy Ave hadde en feide med en annen rapper som sto på scenen samme kveld. Rapperen Maino skal akkurat ha gjort seg ferdig med sin opptreden, da skuddene falt.

De skriver også at rapperen skjøt seg selv i beinet, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

Siktet for drapsforsøk Troy Ave er nå siktet for drapsforsøk og ulovlig våpenbesittelse. Avhengig av politiets etterforskning, kan det også komme en drapssiktelse.

Over 1000 personer skal ha vært til stede da skuddene gikk av.

Flere vitner som har snakket med amerikanske medier forteller at de ikke ble sjekket av vakter på vei inn i lokalet, og at sikkerheten generelt var dårlig. New York Times melder imidlertid at det var satt opp metalldetektorer, og at det er uklart hvordan våpnene ble tatt med inn i lokalene.

To album Troy Ave er en kjent størrelse i rap-miljøet i New York. Han har gitt ut to studioalbum. Det første kom ut i november 2013 og noterte seg for en 47. plass på den offisielle hip-hop og R&B-lista i USA.

Oppfølgeralbumet «Major Without a Deal» kom ut i juni i fjor, og lå på et tidspunkt på 109. plass på den offisielle albumlista.

Han har figurert sammen med en rekke mer kjente artister som Lloyd Banks, 50 Cent og Young Buck - alle medlemmer av gruppa G-Unit.

ARRESTERT: Den amerikanske rapperen Troy Ave er arrestert etter skyteepisoden i Irving Plaza i New York natt til torsdag. Politiet har nå frigitt deler av en overvåkningsvideo som viser hvordan rapperen avfyrer et håndvåpen, og hvordan gjester forsøker å gjemme seg. Foto: NYPD
ARRESTERT: Den amerikanske rapperen Troy Ave er arrestert etter skyteepisoden i Irving Plaza i New York natt til torsdag. Politiet har nå frigitt deler av en overvåkningsvideo som viser hvordan rapperen avfyrer et håndvåpen, og hvordan gjester forsøker å gjemme seg. Foto: NYPD Vis mer