Her faller soldaten for kongen på veterandagen

Under markering på Akershus festning.

 GIKK I BAKKEN:  En menig i Sjøforsvaret besvimte under seremonien ved nasjonalmonumentet på Akershus festning i dag.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
GIKK I BAKKEN: En menig i Sjøforsvaret besvimte under seremonien ved nasjonalmonumentet på Akershus festning i dag. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag markeres veterandagen og frigjøringsdagen flere steder i landet.

På Akershus festning startet dagen med en kransenedleggelse ved nasjonalmonumentet.

Til stede var blant annet kongen, forsvarsministeren, forsvarssjefen og statsminister Jens Stoltenberg.

Ved åpninga ble det for mye for en soldat som gikk i bakken.

- Det skjedde helt i starten av seremonien, etter at statsministeren og kongen hadde gått forbi. De hadde stått der en stund i forkant av dette, sier fotograf Kyrre Lien som tok bildet.

- Jeg så plutselig at det stakk noen bein ut av rekkene der. Deretter fikk soldaten hjelp til å komme seg på beina. Hun ble eskortert bort og fikk en ny erstatter.

- Vanlig På Akershus festning ble det også holdt en tale av Jens Stoltenberg.

- Det var en veldig flott og verdig tale og markering. Jeg fikk ikke med meg at noen gikk i bakken, men dette er veldig vanlig ved lengre oppstillinger, sier oberstløytnant Bent-Ivan Myhre til Dagbladet.

Seinest i mars, da Prins Charles og Hertuginne Camilla var på besøk på Akershus festning besvimte en gardist i Hans Majestets Kongens Garde.

Årsaken var at gardisten hadde anstrengt seg for hardt.

Medaljeutdeling Seinere i dag skal det være en medaljeseremoni ved nasjonalmonumentet. Der skal forsvarssjef Harald Sunde overrekke medaljer for personell fra internasjonale operasjoner.

I tillegg ble det i dag åpnet en ny veteranutstilling på forsvarsmuseet. Utsillingen presenterer de viktigste operasjonene Norge har deltatt i siden krigen.

Arrangementet fikk i fjor stor oppmerksomhet da det ble kjent at kong Harald ikke fikk lov til å være med på utdelingen av krigskorset. Kongen uttalte i ettertid at han skulle likt å dele ut korset selv. Tre dager seinere ringte Stoltenberg selv til kongen for å beklage at han ikke fikk være med.

 MARKERING: Jens Stoltenberg og kong Harald var til stede på Akershus Festning i Oslo i dag for å markere veterandagen og frigjøringsdagen. Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX
MARKERING: Jens Stoltenberg og kong Harald var til stede på Akershus Festning i Oslo i dag for å markere veterandagen og frigjøringsdagen. Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX Vis mer