Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her faller Xiaoyan (3) mot sultne tigre

Pappa misfornøyd med veslejentas innsats.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Å se tre år gamle barn gå på line ni meter over bakken er heldigvis ikke hverdagskost.

Hverdagskost blir også et helt galt ord å bruke når linen er strukket over seks sultne sibirske tigre som følger hver minste bevegelse med blikket.

Styrter mot tigreneDette er scenene som utspilte seg på en dyrehage i den østlige kinesiske provinsen Jiangsu i går. Tre år gamle Zhang Xiaoyan fra den akrobatiske elite-barnegruppen Jiangxi hevdes å være verdens yngste linedanser. Hun startet treningen allerede som ettåring.

DRISTIG: Den akrobatiske truppen driver halsbrekkende stunts ni meter over tigerinnhegningen. Lille Xiaoyan (3) går bakerst. Foto: Reuters
DRISTIG: Den akrobatiske truppen driver halsbrekkende stunts ni meter over tigerinnhegningen. Lille Xiaoyan (3) går bakerst. Foto: Reuters Vis mer

I går kjempet hun mot vinden over tigerinnhegningen med bare en tynn sikkerhetsline rundt livet. Den lille jenta bruker ikke balansestang, men bare armer og bein for å holde seg på den stramme lina.

I de kraftige vindkastene er ikke dette nok. Flere ganger går det galt, og jenta styrter mot tigrene mens publikum gisper av skrekk. Hledigvis blir hun reddet av sikkerhetslina.

- De kan bite- Jeg er redd for tigrene som står under. De kan bite, fastslår den lille jenta når hun intervjues av en lokal journalist.

STERK VIND: Den lille jenta kjemper desperat mot vinden. En tynn sikkerhetsline festet rundt livet er eneste sikring. Foto: Reuters
STERK VIND: Den lille jenta kjemper desperat mot vinden. En tynn sikkerhetsline festet rundt livet er eneste sikring. Foto: Reuters Vis mer

Men linedansen liker hun.

- Jeg startet med linedans da jeg var veldig ung, sier hun.

FALLER: Flere ganger faller den lille jenta. Foto: Reuters
FALLER: Flere ganger faller den lille jenta. Foto: Reuters Vis mer

Misfornøyd farFaren og Jiangxi-truppens leder, Zhang Shenwen, er ikke fornøyd med datterens innsats selv om publikum hyller den lille jenta.

- Hun klarte å gå 60 meter i går da vi trente. I dag gjorde hun det ikke så bra, fastslår han overfor reporterne.

Etter tre forsøk klarer til slutt lille Xiaoyan å forsere 50 meter av lina over tigrene i Jiangsu.

- Jeg var litt engstelig. Folk sier tigre ikke kan klatre i trær, men i går hoppet en av dem, og en annen klatret i et tre mens vi trente. Jeg var redd, sier faren.

Får kritikkHan ønsker med akrobatene sine å utfordre Adili Wuxor som i 1997 fikk hele verdens oppmerksomhet ved å gå på line over Yangtze-elven på raskeste tid noen sinne, og skrive seg inn i Guinness Rekordbok. Wuxor kastet med det glans over den muslimske og utsatte Uigur-minoritetens stolte akrobatiske tradisjon.

FØLGER MED: Under kjemper tigrene om den beste plassen, skulle 3-åringen falle helt ned. Foto: Reuters
FØLGER MED: Under kjemper tigrene om den beste plassen, skulle 3-åringen falle helt ned. Foto: Reuters Vis mer

Men gårsdagens akrobatikk, der hans tre år gamle datter dingler som agn over sultne sibirske tigre, høster også kritikk fra neoen av tilskuerne, som mener det hele er regelrett barnemisbruk.

LINEDANSER: Tre år gamle Zhang Xiaoyan skaper nå overskrifter. Kanskje er hun verdens yngste linedanser. Men ikke alle syns det er stas. Foto: Reuters
LINEDANSER: Tre år gamle Zhang Xiaoyan skaper nå overskrifter. Kanskje er hun verdens yngste linedanser. Men ikke alle syns det er stas. Foto: Reuters Vis mer
FAR: Detter 3-åringens pappa, Zhang Shenwen, som leder den akrobatiske truppen. Foto: Reuters
FAR: Detter 3-åringens pappa, Zhang Shenwen, som leder den akrobatiske truppen. Foto: Reuters Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!