SJELDEN FANGST: Sønnen til en ansatt ved Det hvite hus lever ut superhelt-fantasien. Og president Barack Obama spiller villig med. når han tilfeldig møter miniutgaven av Spider-man. Foto: Det hvite hus/Pete Souza
SJELDEN FANGST: Sønnen til en ansatt ved Det hvite hus lever ut superhelt-fantasien. Og president Barack Obama spiller villig med. når han tilfeldig møter miniutgaven av Spider-man. Foto: Det hvite hus/Pete SouzaVis mer

Her fanger han president Barack Obama i nettet

Verdens mektigste mann møtte mini-superhelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magasinet Time kåret USAs president Barack Obama til årets person i 2012. I korridorene i Det hvite hus var det nylig en en liten kar som fanget presidenten i sitt fantasi-nett.

Blinkskudd Bildet av en leken Obama som villig spiller med når han møter sønnen til en ansatt utkledd som Spider-man, ble tatt av husfotograf Pete Souza i oktober.

Souza er mannen bak en rekke ikoniske bilder av Obama. I anledning kåringen i Time har Souza plukket ut en serie mindre kjente bilder som viser Obama fra helt nye sider.

Superhelt Pågangsmotet til den lille mini-edderkoppen låner nok Obama gjerne inspirasjon fra, og kanskje kunne han av og til ønsket seg noen av superkreftene.

Som da han utfordret prinsippet om at helsevesenet er til for dem som kan betale for det. Eller sist søndag, da han varslet krig mot våpenlobbyen.

Preget av massakren Lite vekker så mye følelser som snakk om å skjerpe de liberale våpenlovene. Sandy Hook kan ha endret alt.
Søndag kveld deltok Obama i en minneseremoni i Newtown for de drepte i skolemassakren på Sandy Hook fredag.

- Dette kunne skjedd på hvilken som helst skole. I hvilken som helst by. Newtown, dere er ikke alene i sorgen, sa Obama til Newtown-innbyggerne under seremonien.

- Det er fjerde gang i min presidentperiode dette skjer. USA som nasjon må nå stille noen tøffe spørsmål. Vi kan ikke tolerere dette lenger. Disse tragediene må slutte. For å få det til må vi gjennomføre endringer, sa presidenten.

Varsler ny lov Senator Dianne Feinstein (Dem) har varslet at hun vil legge fram et forslag for Senatet om forbud mot visse typer automatvåpen.

Flere andre kjente våpenmotstandere, som New Yorks borgermester Michael Bloomberg og Illinois-guvernør Pat Quinn, argumenterer også for strengere lover.

Ikke uventet møter de stor motstand fra den mektige våpenlobbyen, National Rifle Association (NRA) og deres mektige støttespillere.

Den kampen blir tøffere enn mot mini-Spider-man.

Se flere bilder av Pete Souza her.