Her fant naboer kniv

Naboer skal ha funnet en kniv på stedet der Joe Erling Jahr hevder at Ole Nicolai Kvisler kastet en kniv etter drapet på Benjamin Hermansen. Kniven er siden forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første dag i retten forklarte Jahr seg om et knivfunn på Bogerud, i nærheten av det stedet han selv har påvist for politiet. Stedet ligger i enden av en tursti, like ved T-banelinja til Mortensrud.

- Jeg hørte at noen hadde funnet en kniv der, men at den var rotet bort eller noe, sa Jahr.

Dette skal etter det Dagbladet erfarer stemme. En kniv skal ha blitt funnet av naboer i området. Kniven ble aldri levert til politiet, og skal siden ha vært sporløst borte.

Aktor, Berit Sagfossen, har overfor Dagbladet bekreftet at det er gjort et knivfunn som ikke er undersøkt.

I går var lagmannsretten på befaring på drapstedet på Åsbråten på Holmlia. De to tiltalte var ikke med. Derfra kjørte retten den samme ruta som Kvisler, Jahr og Veronica Andreassen skal ha tatt på vei hjem til Martin Linges vei. De parkerte bilen ved Rustad skole, fortsatte til fots og tok en omvei hjem. På veien skal Kvisler, i følge Jahr, ha kastet en blodig follekniv. Dette benekter Kvisler.

I retten i går kom det fram at et vitne så de tre nynazistene forlate Rustad skole. Bilen ble funnet dagen etter drapet.

Etter det Dagbladet erfarer, kan det seinere i saken bli innkalt vitner som vil forklare seg om det mystiske knivfunnet.

Andreassen, som er dømt til tre år for medvirkning til drapet, skal vitne i dag. Hele dagen er satt av til vitnemålet. Ifølge Jahr skal Veronica ha sagt: «Æsj, hva er det?» da hun så Kvisler holde kniven. «Det er blod,» skal Kvisler ha svart.

PÅ BEFARING: Her viser advokat Tor Erling Staff rettens medlemmer hvor Jahr har forklart at Kvisler kastet den blodige kniven. I bakgrunnen ses T-banelinja til Mortensrud. Leiligheten i Martin Linges vei 13 ligger lenger opp, på venstre side av T-banen.