Her fant politiet liket som har ført til full drapsalarm ved Hafjell

Like ved tett skog.

SPERRET AV STORT OMRÅDE: Bak sperringene kan man skimte politiets presenning over det som skal være et likfunn på et bål. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPERRET AV STORT OMRÅDE: Bak sperringene kan man skimte politiets presenning over det som skal være et likfunn på et bål. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagblade): Rett ved bålplassen der politiet torsdag fant det som trolig er likrester, er det høye trær, tett skog og lite innsyn. Men funnstedet ligger bare omlag ti meter unna turstien som hyppig brukes av både joggere, turgåere og syklister.

Dagbladet har snakket med flere naboer og hyttebrukere som ofte bruker turstien.

Blir lenge til neste joggetur - Jeg pleier å jogge der, men det blir nok en lang stund før jeg gjør det igjen, sier Mia Johansen Stub Rud, som sammen med sin mor så to personer oppføre seg mistenkelig et par kilometer unna åstedet kvelden før det angivelige liket ble funnet.

- Det var to utlendinger som drev og pekte rundt seg. Den ene pekte opp og den andre ned, men så ikke ut som vanlige turister eller turgåere, sa moren, Inger-Marie Johansen, til Dagbladet.

Politiet rykket ut til en brann varslet av en turgåer, torsdag formiddag. Etter å ha undersøkt åstedet i flere timer i samarbeid med Kripos var de et steg nærmere hva som kan ha skjedd:

I bålet ble det gjort funn av det politiet mener trolig er et lik. Det ble umiddelbart opprettet drapssak.

- Saken har høyeste prioritet, og politidistriktet setter inn alle tilgjengelige ressurser, sier politiet.
Gjennomgang Omlag 70 meter ovenfor bålplassen, er en bomstasjon. Rundt henger minst fire overvåkingskameraer. Bommen passeres hyppig av hyttebrukere.

DEKKET TIL: Politiet skal fortsette arbeidet på åstedet lørdag, og har dekket til et lite område med en presenning. Et stort område er sperret av. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DEKKET TIL: Politiet skal fortsette arbeidet på åstedet lørdag, og har dekket til et lite område med en presenning. Et stort område er sperret av. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg har vært der nede flere ganger. Stien brukes som en turløype og gjennomgang mellom Hafjell og Lillehammer. Om vinteren er det en fin skiløype, sier en hyttebruker som ikke ønsker navnet sitt i avisa.

17.50-tida kom politiets krimteknikere ut fra stedet der de i over ett døgn har finkjemmet området som antas å være et drapsåsted, etter makabre funn i et bål.

Bildene Dagbladet har tatt på stedet, viser at krimteknikerne bar ut både søppelsekker, en campingstol, pappesker og flasker fra åstedet.

Sterkt forbrent lik Konstituert politimester Olav Sørby sa fredag formiddag at politiet ikke vet om det er snakk om en mann eller kvinne som er funnet brent på bålet. De har ingen formening om hvem vedkommende kan være.

- Er det noen savnede i området det kan være?

- Så langt ser de ikke ut til å være noen savnede i vårt distrikt som dette kan være.


- Hva slags tilstand var levningene i?

- De var sterkt forbrent. Men vi er likevel rimelig sikre på at det er levninger etter en død person.

SPERRET: Politiet har siden torsdag formiddag jobbet på åstedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPERRET: Politiet har siden torsdag formiddag jobbet på åstedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer