UANMELDT BESØK: De tre polakkene fikk uanmeldt besøk av politi og andre myndigheter. Etter å ha identifisert seg måtte de pakke sakene og forlate loftet og arbeidsplassen. Foto: Tommy Ellingsen
UANMELDT BESØK: De tre polakkene fikk uanmeldt besøk av politi og andre myndigheter. Etter å ha identifisert seg måtte de pakke sakene og forlate loftet og arbeidsplassen. Foto: Tommy EllingsenVis mer

Her får de polske arbeiderne overraskende besøk av politiet

Tre polske arbeidere har jobbet uregistrert i et hus siden februar. De sier det er vennetjenester. I Rogaland jobber offentlige etater sammen for å knekke sosial dumping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

SANDNES (Dagbladet): I en liten hems over garasjen i en vei i Sandnes er det tre senger og et lite bord. Inntil en vegg er det kokeplater, like under trepanelet i taket. Tre polakker er i arbeid i et hus ved siden av garasjen. De bygger opp et nytt hus på grunnmuren av et gammelt hus som er delvis revet.

Dagbladet har vært med politiet, brannvesenet, Arbeidstilsynet og byggesaksavdelingen på uanmeldte inspeksjoner i Sandnes. Flere offentlige etater samarbeider tett i Rogaland mot sosial dumping, svart og farlig arbeid, uregistrerte byggeprosjekter, brannrisiko i utleieboliger og menneskehandel.

- Uten betaling

De snakker bare polsk. Politiets representanter får bistand av en polsk tolk som oversetter over telefon. Arbeiderne viser hvor de sover. En av dem påstår at han bor hos et familiemedlem. De har toalett og dusj i huset hvor de jobber, men de sanitære tilbudene er plassert åpent på gulvet i kjelleren. Det ser primitivt ut, og inspektørene fra de offentlige etatene rister på hodet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn