Her får de polske arbeiderne overraskende besøk av politiet

Tre polske arbeidere har jobbet uregistrert i et hus siden februar. De sier det er vennetjenester. I Rogaland jobber offentlige etater sammen for å knekke sosial dumping.

UANMELDT BESØK: De tre polakkene fikk uanmeldt besøk av politi og andre myndigheter. Etter å ha identifisert seg måtte de pakke sakene og forlate loftet og arbeidsplassen. Foto: Tommy Ellingsen
UANMELDT BESØK: De tre polakkene fikk uanmeldt besøk av politi og andre myndigheter. Etter å ha identifisert seg måtte de pakke sakene og forlate loftet og arbeidsplassen. Foto: Tommy Ellingsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SANDNES (Dagbladet): I en liten hems over garasjen i en vei i Sandnes er det tre senger og et lite bord. Inntil en vegg er det kokeplater, like under trepanelet i taket. Tre polakker er i arbeid i et hus ved siden av garasjen. De bygger opp et nytt hus på grunnmuren av et gammelt hus som er delvis revet.

Dagbladet har vært med politiet, brannvesenet, Arbeidstilsynet og byggesaksavdelingen på uanmeldte inspeksjoner i Sandnes. Flere offentlige etater samarbeider tett i Rogaland mot sosial dumping, svart og farlig arbeid, uregistrerte byggeprosjekter, brannrisiko i utleieboliger og menneskehandel.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.