Her får den væpna raneren juling med en plast-stol

Se video av det mislykkede ransforsøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Raneren i overvåkningsvideoen du kan se over har hatt bedre dager på jobben. Han forsøkte seg på en butikk i den skotske byen Fauldhouse, men burde nok ha valgt seg ut et annet mål.

For i butikken han forsøkte seg på møtte han kraftig motstand i butikkeieren Akbar Ali. Mens raneren var utstyrt med en kniv han viftet truende rundt seg med, grep Ali resolutt fast i det nærmeste våpnet han fant.

Da raneren et lite øyeblikk så vekk, tok Ali nemlig fatt i en plast-stol og brukte den som slagvåpen.

Slår løs Raneren, som hadde maskert ansiktet sitt, ser ut til å bli overrasket over den kampvillige butikkeieren, og prøver i et desperat forsøk å få med seg hele kassa for å slippe å gå tomhendt hjem.

Men slagene med plaststolen kommer for ofte og for kraftig for raneren, som til slutt må ta beina fatt og løpe ut av butikken. Ransforsøket skjedde forrige helg, og politiet har nå gått ut med overvåkningsvideoen i håp om å få tak i den mislykkede raneren.

Akbar Ali sier selv til STV News at han aldri har hatt problemer tidligere i løpet av sine 25 år som butikkmann i Fauldhouse.

- Angrer ikke - Det var meg eller ham, vet du, sier Ali.

Ali understreker at han ikke angrer på at han grep inn.

- Jeg vil ikke virke som et lett mål, da kan det hende at ranerne kommer igjen og igjen, sier Ali.

- Datteren min var ikke glad, hun sa jeg ikke skulle ha gjort det. Men det er for seint nå, jeg prøver ikke å være helt, men det som har skjedd har skjedd, sier han til den skotske TV-kanalen.