Her får det amerikanske bombeflyet uventet besøk av russerne

- Bidrar ikke til å minske spenningen i Europa.

UVENTET BESØK: Det amerikanske bombeflyet B-52 (t.v) fikk uventet besøk av det russiske jagerflyet Su-27 fredag. Foto: U.S. Dept of Defense / Twitter
UVENTET BESØK: Det amerikanske bombeflyet B-52 (t.v) fikk uventet besøk av det russiske jagerflyet Su-27 fredag. Foto: U.S. Dept of Defense / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Om stemningen er noe anspent mellom Russland og USA fra før, hjelper neppe helgens overraskende «stevnemøte» i lufta over Østersjøen på.

En formasjon amerikanske militærfly, som var en del av den nesten årlige Baltops-øvelsen, fikk nemlig overraskende besøk av et russisk jagerfly denne uka, skriver Sky News.

- Reduserer ikke spenningen

«Et russisk Su-27 snek seg med på vårt bilde under et Baltops-oppdrag over Østersjøen i dag. Avskjæringen ble ansett som trygg», skriver det amerikanske forsvarsdepartementet på Twitter.

Som bildene, sluppet av det amerikanske forsvarsdepartementet, viser, hadde flyene god anledning til å ta hverandre i nærmere øyesyn.

Det russiske jagerflyet, av typen Su-27 la seg tett opp til det amerikanske, strategiske bombeflyet B-52H.

De hendelsen ble omtalt av Dagbladet tirsdag, ble det beskrevet som relativt udramatisk av de to landene, men russerne har skjerpet retorikken noe i løpet av uka.

I en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet heter det at det russiske flyet holdt seg på trygg avstand og fulgte etter det amerikanske flyet til det skiftet kurs og fløy ut av grenseområdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer