Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her får du svarene

Samfunnstoppene overgår hverandre i gravid-gratulasjoner. Her ser du hvem sitatene tilhører!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marit-pappa Sven O. Høiby:

- Dette er en gledelig nyhet. Jeg gleder meg på kronprinsparets vegne. Det er alltid hyggelig å ønske en ny verdensborger velkommen. Jeg ble informert om graviditeten tidlig fredag morgen.

Mette-Marit-mamma Marit Tjessem:

- Jeg har ikke annet å si enn at jeg er svært, svært glad for at Mette-Marit er gravid. Det er veldig koselig.

Stedfortredende statsminister Jan Petersen:

- Dette er en svært gledelig nyhet både for kongefamilien og det norske folk. Vi gleder oss med de vordende foreldre. Jeg vil ikke fortelle noe om reaksjonene hos regjeringens medlemmer eller hvordan kronprinsen fortalte om den kommende begivenheten. Det er fordi det som skjer i statsråd er unntatt offentlighet. Men det er ingen tvil om regjeringens glede og lykkønskninger.

Frp-sjef Carl I. Hagen:

-Det var en hyggelig beskjed. Jeg håper tronarvingen blir til glede for de vordende foreldre, for kongen og dronningen og for det norske folk. Selv om det fra tid til annen er debatt om kongehusets rolle og gjøren og laden, er kongehuset et samlende element.

SV-nestleder Øystein Djupedal:

-Veldig hyggelig. Selv republikanere må få glede seg sammen med kongefamilien. Jeg gratulerer på det varmeste. Det er veldig gledelig både for foreldre, besteforeldre og for nasjonen. Det å få en tronarving er stas også for oss republikanere.

Oslo-biskopp Gunnar Stålsett:

- Det vil bli en gledelig oppgave å døpe det kongelige barnet når den tid kommer. Når man har viet et par følger man det med en spesiell godhet. Dette er en strålende nyhet som ikke bare berører kongefamilien, men oss alle. Nyheten har en spesiell dimensjon fordi den berører den kongelige arverekken.

Stortingspresident Jørgen Kosmo:

-Det er mitt bestemte inntrykk at dette har folk ventet på. Dette er en lykkelig begivenhet for kongefamilien, men også for alle oss andre. Det er et barn som blir født inn i arverekkefølgen til Norges trone. Hva annet er det å si enn at dette var en hyggelig og gledelig melding.

SP-leder Åslaug Haga:

-Senterpartiet gratulerer kronprinsparet og Marius. Vi gleder oss med dem.

Mette-Marit-forlover Linda Tånevik:

- Jeg håper svangerskapet går bra, og at Mette-Marit nå får fred til å passe godt på seg selv og på babyen i magen. Jeg synes det er fantastisk at kronprinsessen venter barn. Dette er kjempehyggelig, og jeg gleder meg på kronprinsessens vegne. Jeg har selv snakket med Mette-Marit, men vil ikke si når jeg fikk den glade nyheten.

Ap-leder Jens Stoltenberg:

- Dette er en hyggelig nyhet for de to, men også for hele Norge. De kan føle støtte og varme fra mange.

Krf-topp Jon Lilletun:

- For et familieparti som KrF var dette det gledeligste som kunne skje. For nasjonen er det fantastisk. Det er også særlig morsomt for meg som representerer Sørlandet at vi for første gang for en tronarving som er halvt sørlending.

(Kommentarene er gitt til NTB)

Mette-Marit-mamma Marit Tjessem
Stedfortredende statsminister Jan Petersen
Sp-leder Åslaug Haga
Mette-Marit-forlover Linda Tånevik
Ap-leder Jens Stoltenberg
Krf-topp Jon Lilletun
Mette-Marit-pappa Sven O. Høiby
Frp-sjef Carl I. Hagen
SV-nestleder Øystein Djupedal
Oslo-biskopp Gunnar Stålsett
Stortingspresident Jørgen Kosmo