Her får du varer

Noen butikker er fulle tross streiken. Slik skaffer du det du trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Transportarbeiderne har streiket siden 20. april. Fagforbundet ønsker at de organiserte skal få lønnstillegget ett år før de uorganiserte. En rekke butikker har tomme hyller, men overaskende mange får stadig fylt på med varer.

- Det er fordi det er mange som jukser litt. Det synes vi er helt greit. Så lenge butikksjefene ikke skaffer seg varer fra de store matvaregrossistene, er vi fornøyde. Vi ønsker hverken å ramme kjøpmennene eller folk flest. Vi vil ramme de rike grossistene. Det har vi klart, sier forbundsleder Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund til Dagbladet.no.

Det er altså ivrige kjøpmenn som gjør at en butikk kan være full av varer mens en annen kan være tom.

Heller ikke Prix, Mega eller Obs er rammet av streiken. De er nemlig organisert i Handel og Kontor. I Oslo er flere av Bunnpris-butikkene heller ikke rammet. Årsaken er at de får varer fra en liten grossist i Oslo som heter Ekrem. Her er det bare 8 organiserte, mens det er 25 uorganiserte som jobber som normalt.

- I tillegg har du innvandrerbutikkene og de små kjøpmennene på hjørnet. De kan kjøpe fritt rundt der det er varer og er flinke til å fylle opp. Selv kjøper jeg alle mine varer hos innvandrerbutikkene på Grünerløkka. De har alt jeg trenger, inkludert melk og dopapir, sier Østvold.

Tenk kreativt

Det er egentlig ingen grunn til å krisemaksimere. Du får tak i det du trenger hvis du er litt kreativ.

  • Bleier og morsmelkerstatning får du for eksempel kjøpt på apotekene.
  • Dopapir selges mange steder som ikke er vanlige matvarebutikker.
  • Øl og mineralvann finnes fortsatt i butikkene. Men dersom bryggeristreiken varer en uke til, begynner det nok å merkes. De fleste utestedene vil ordne seg på andre måter.
  • Bruk internett. Det er utrolig hva du kan kjøpe på nettet. Bestill det du trenger og hent det selv på postkontoret. Lister over nettbutikker finner du hos Norshopper.no, Fz.no eller Butikksiden.no
  • Svenskehandel trenger du heller ikke å være harry for å gjøre i disse tider. Sjekk Superharry.no for nærmeste sted.

    Hvordan snor du deg rundt streiken? Hvilke butikker har varer? Har du funnet smarte nettbutikker? Del dine tips i vår diskusjonsgruppe.

<B>DOPAPIR:</B> Pallevis med dopapir hos Nordbygata Dagligvarer på Grønland i Oslo i dag.
<B>TOMT:</B> På andre siden av gata er det tomme hyller hos Rimi på Grønlands torg.
<B>FORNØYD:</B> Vigdis Artnsen velger å handle på Nordbygata. Det har tilogmed ost. Når de går tom for enkelte matvarer, kjøper de av nabobutikkene. Mange av varene importeres direkte.