Her får du varer

Noen butikker er fulle tross streiken. Slik skaffer du det du trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Transportarbeiderne har streiket siden 20. april. Fagforbundet ønsker at de organiserte skal få lønnstillegget ett år før de uorganiserte. En rekke butikker har tomme hyller, men overraskende mange får stadig fylt på med varer.

Det er altså ivrige kjøpmenn som gjør at en butikk kan være full av varer mens en annen kan være tom.

Innvandrerbutikkene

Heller ikke Prix, Mega eller Obs er rammet av streiken. De er nemlig organisert i Handel og Kontor. I Oslo er flere av Bunnpris-butikkene heller ikke rammet.

- I tillegg har du innvandrerbutikkene og de små kjøpmennene på hjørnet. De kan kjøpe fritt rundt der det er varer og er flinke til å fylle opp. Selv kjøper jeg alle mine varer hos innvandrerbutikkene på Grünerløkka. De har alt jeg trenger, inkludert melk og dopapir, sier streikegeneralen Per Østvold.

Tenk kreativt

Det er egentlig ingen grunn til å krisemaksimere. Du får tak i det du trenger hvis du er litt kreativ.

Bleier og morsmelkerstatning får du for eksempel kjøpt på apotekene.

Dopapir selges mange steder som ikke er vanlige matvarebutikker.

Bruk Internett. Det er utrolig hva du kan kjøpe på nettet. Bestill det du trenger og hent det selv på postkontoret. Lister over nettbutikker finner du hos Norshopper.no, Fz.no eller Butikksiden.no.

Svenskehandel trenger du heller ikke å være harry for å gjøre i disse tider. Sjekk Superharry.no for nærmeste sted.

Hvordan snor du deg rundt streiken? Hvilke butikker har varer? Har du funnet smarte nettbutikker? Del dine tips i diskusjonsgruppa på dagbladet.no .

SELGER PÅ STREIK: Arkideniz Frukt og Grønt på Grünerløkka i Oslo har fulle hyller og lange køer. Eieren Ömer Kara henter varene sine selv, og dermed lider ikke han under transportarbeiderstreiken. Den lille tyrkiske grønnsakbutikken i Oslo selger mel, sukker og majones som aldri før.