Her får han hjelp etter angrepet i Kenya

Flyktninghjelpen vil fortsatt ikke bekrefte om nordmann er blant de kidnappede.

 Skadet:  En kenyansk hjelpearbeider som ble skadet i angrepet tidligere i dag venter her på å bli evakuert fra Dadaab flyktningleir.  (AP Photo)
Skadet: En kenyansk hjelpearbeider som ble skadet i angrepet tidligere i dag venter her på å bli evakuert fra Dadaab flyktningleir. (AP Photo)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under angrepet på konvoien fra Flyktninghjelpen i Kenya tidligere i dag ble tre kenyanske hjelpearbeidere skutt, men overlevde. En kenyansk sjåfør overlevde ikke angrepet.

Angrepet skjedde i nærheten av flyktningleiren Dadaab, og generalsekretær i Flytninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, var med i konvoien. Hun er uskadd og i sikkerhet.

Ledelsen i organisasjonen vil verken bekrefte eller avkrefte opplysninger i fra lokalt politi om at en av de savnede medarbeiderne er norsk statsborger - heller ikke om de tre andre kommer fra Pakistan, Filippinene og Canada.

- De tre skadde er alle lokalt ansatte og har skuddskader. De pårørende følges nå opp og holdes løpende orientert. Vi har ikke fått samlet dem fordi situasjonen er uoversiktlig, sier Torild Brekke, utenlandssjef i Flyktninghjelpen til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt partene var i skuddveksling.

- Sikkerheten er nå økt ved leiren. Det er «lockdown» som vil si at de internasjonalt ansatte holder seg i nærheten av sine hjem, inntil vi får mer klarhet i situasjonen, sier hun videre.

Det antas at de kidnappede er tatt over grensen til Somalia. 

Fredag kveld var det ikke kommet noen ny informasjon fra Flyktninghjelpen, men de sier de er bekymret for sine ansatte som nå er savnet i Kenya.

 Skadet:  En kenyansk hjelpearbeider som ble skadet i angrepet tidligere i dag venter her på å bli evakuert fra Dadaab flyktningleir.  (AP Photo)
Skadet: En kenyansk hjelpearbeider som ble skadet i angrepet tidligere i dag venter her på å bli evakuert fra Dadaab flyktningleir. (AP Photo) Vis mer