Her får han hjelp etter angrepet i Kenya

Flyktninghjelpen vil fortsatt ikke bekrefte om nordmann er blant de kidnappede.

Skadet:  En kenyansk hjelpearbeider som ble skadet i angrepet tidligere i dag venter her på å bli evakuert fra Dadaab flyktningleir.  (AP Photo)
Skadet: En kenyansk hjelpearbeider som ble skadet i angrepet tidligere i dag venter her på å bli evakuert fra Dadaab flyktningleir. (AP Photo) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under angrepet på konvoien fra Flyktninghjelpen i Kenya tidligere i dag ble tre kenyanske hjelpearbeidere skutt, men overlevde. En kenyansk sjåfør overlevde ikke angrepet.

Angrepet skjedde i nærheten av flyktningleiren Dadaab, og generalsekretær i Flytninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, var med i konvoien. Hun er uskadd og i sikkerhet.

Ledelsen i organisasjonen vil verken bekrefte eller avkrefte opplysninger i fra lokalt politi om at en av de savnede medarbeiderne er norsk statsborger - heller ikke om de tre andre kommer fra Pakistan, Filippinene og Canada.

- De tre skadde er alle lokalt ansatte og har skuddskader. De pårørende følges nå opp og holdes løpende orientert. Vi har ikke fått samlet dem fordi situasjonen er uoversiktlig, sier Torild Brekke, utenlandssjef i Flyktninghjelpen til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt partene var i skuddveksling.

- Sikkerheten er nå økt ved leiren. Det er «lockdown» som vil si at de internasjonalt ansatte holder seg i nærheten av sine hjem, inntil vi får mer klarhet i situasjonen, sier hun videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer