Her får hun fjerde dose

Mange i risikogruppene for corona lever isolert fordi de responderer dårlig på vaksinen. Anne-Lise A. Olsen håper en fjerdedose kan gi familien mer frihet.

FJERDE DOSE: Anne-Lise A. Olsen får sin fjerde dose coronavaksine av sykepleier Synnøve Aure. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
FJERDE DOSE: Anne-Lise A. Olsen får sin fjerde dose coronavaksine av sykepleier Synnøve Aure. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg håper at de hjemme kan få litt mer frihet, og spesielt datteren min på fem, at hun kan få delta litt mer på aktiviteter i hennes alderstrinn, sier Anne-Lise A. Olsen til NTB.

Denne uken fikk hun en fjerde dose med coronavaksine gjennom forskningsprosjektet Nor-vaC på Akershus universitetssykehus (Ahus) og Diakonhjemmet sykehus.

I første omgang gis dette kun til pasienter som deltar i studier, og som har vært gjennom lever- og nyretransplantasjoner. Denne gruppen går ofte på flere immundempende medisiner samtidig, noe som gjør at vaksinen fungerer dårlig og de risikerer alvorlig sykdom hvis de får corona.

- En stor andel av disse pasientene har dessverre en dårlig respons på vaksinering. Disse pasientene og deres nærmeste har levd helt isolert i snart to år, noe som etter hvert kan bli svært psykisk belastende, sier overlege Kristin Kaasen Jørgensen som leder Nor-vaC-studien på Ahus.

- Da vi ringte pasientene for å tilby dem en fjerdedose med vaksine, sa mange ja før vi hadde avsluttet setningen. Jeg tror dette er den beste julegaven disse pasientene kunne få, sier Jørgensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer