Her får Jagland pensjonsrapportene

Svaret på om stortingsrepresentantene fikk for mye pensjon kommer i dag.

RAPPORTEN:  Jussprofessor Asbjørn Kjønstad ledet granskingen, her overrekkes rapporten Torbjørn  Jagland.
RAPPORTEN: Jussprofessor Asbjørn Kjønstad ledet granskingen, her overrekkes rapporten Torbjørn Jagland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Klokken 12 i dag la granskningsutvalget fram sin rapport om for Stortingets president Thorbjørn Jagland. Spørsmålet er om Riksrevisjonen hadde rett da de i sommer konkluderte med at flere tidligere stortingsrepresentanter urettmessig skal ha fått utbetalt pensjon på til sammen 5,7 millioner. - Jeg takker for det store arbeidet granskningskommisjonen har gjennomført med meget kort frist. Dette er et veldig viktig arbeid for Stortinget. Det er svært viktig at vi har gode ordninger både for stortingspensjonister og i forhold til offentligheten. Det er svært viktig at vi har gode ordninger som også nyter tillit hos folk flest. Og at det er åpenehet rundt dette, sier stortingspresident Torbjørn Jagland.

Jagland har fått to rapporter, en konfidensiell med personopplysninger om pensjonistene og en som skal offentligjøres i løpet av dagen. Nå skal granksningsutvalget informere Stortingets presidentskap om innholdet i begge rapportene. Deretter skal presidentskapet diskutere hvordan de skal forholde seg til opplysningene. Ingenting vil bli offentliggjort før dette møtet er over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer