Her får kreftsyke Mario (54) «avskjedskyss»

Fikk oppfylt sitt siste ønske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at den nederlandske dyrepasseren Mario Eijs (54) fikk budskapet om at han har uhelbredelig kreft og bare uker igjen å leve, hadde han ett brennende ønske: å få ta farvel med «sine» kjære dyr og kolleger i Blijdorp-dyrehagen i Rotterdam, skriver avisa Algemeen Dagblad.

I over 20 år har den psykisk utviklingshemmede mannen nesten daglig, på frivillig basis, hjulpet til med å passe dyra i dyrehagen. Men kreftsykdommen satte en stopper for besøkene, og han er nå svært svak.

Hjulpet av stiftelse Mario ble imidlertid hørt av Stichting Ambulance Wens (Stiftelsen Ambulanseønske), som nettopp oppfyller dødssyke pasienters ønske om å bli brakt til steder de ellers ikke ville kunne besøke på grunn av sykdommen. De ville gjerne hjelpe til slik at dyrepasseren fikk tatt avskjed.

Vel framme i Blijdorp ble han rullet ut blant sjiraffene i sykesenga. Så, plutselig, kom en av sjiraffene bort til Mario og undersøkte ham med leppene - det så ut som et kyss.

- Dyra kjente ham igjen, og skjønte at alt ikke sto bra til, sier Kees Veldboer i ambulansestiftelsen.

- Svært spesielt - Mario klarer ikke å røre noe særlig på seg, og å snakke er svært vanskelig for ham. Men ansiktet hans sa mer enn tusen ord - det var et svært spesielt øyeblikk, konstaterer han.

- Jeg kunne se på Mario at han syntes det var fantastisk, sier søsteren Petra.

I tillegg til møtet med sjiraffene tok Mario også farvel med de andre dyra i dyrehagen samt kollegene.

Flere studier, bl.a. denne fra 2007, publisert i New England Journal of Medicine, understøtter teorien om at dyr har evne til å sanse alvorlig sykdom hos mennesker.

<strong>KAN SANSE SYKDOM:</strong> Flere undersøkelser understøtter teorien om at dyr har evne til å sanse alvorlig sykdom hos mennesker. Foto: STITCHING AMBULANCE WENS / AP / NTB SCANPIX
KAN SANSE SYKDOM: Flere undersøkelser understøtter teorien om at dyr har evne til å sanse alvorlig sykdom hos mennesker. Foto: STITCHING AMBULANCE WENS / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer