Her får Listhaug prøve å bli reddet i Middelhavet: - Det må være helt forferdelig

Fikk en smak på prøvelsene for båtflyktningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LESBOS (Dagbladet): Sylvi Listhaug besøker i disse dager Hellas, og i dag var hun med norske redningsmannskap ut i i båt.

Da fikk hun en liten smak på hva som venter enkelte av båtflyktningene som legger ut på den farefulle ferden over Middelhavet.

I full overlevelsesdrakt gikk ministeren nemlig med på en kald dukkert i havet utenfor øya Lesbos.

Spesiell opplevelse Det skjedde i forbindelse med at ministeren ble med på redningsskøyta Peter Henry Von Koss, som er en del av norske bidraget til redningsarbeidet i Middelhavet.

Hun beskriver det som en spesiell opplevelse.

- Hva tenker du om flyktningene som har opplevd dette selv?

- Det må være helt forferdelig, og en ting jeg tenker på, er de kyniske menneskene som selger dem redningsvester som bidrar til å trekke dem ned i vannet istedet for å redde dem. At det er mulig er for meg ubegripelig å forstå, sier hun til Dagbladet.

Listhaug ville selv ville oppleve hvordan det er å ligge i vannet og bli plukket opp av redningsskøyta, og grep muligheten da redningsmannskapene tilbød henne å prøve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer