<strong>BRAST I GRÅT:</strong> Her får Maria Amelie beskjeden fra politiet om at hun vil fraktes ut av landet i dag. Kjæresten Eivind Trædal trøster. Han har fått visum til Russland og vil følge etter Amelie. Foto: Nina Hansen.
BRAST I GRÅT: Her får Maria Amelie beskjeden fra politiet om at hun vil fraktes ut av landet i dag. Kjæresten Eivind Trædal trøster. Han har fått visum til Russland og vil følge etter Amelie. Foto: Nina Hansen. Vis mer

Her får Maria Amelie beskjeden om at hun skal sendes ut

Maria Amelie er nå på vei til Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Selve pågripelsen og uttransporteringen har vært planlagt av politiet, og skjer i tråd med våre rutiner, sier Ingrid Wirum hos politet uten for Politiets utlendingsenhet.

Etter nesten en uke med daglig meldeplikt hos politiet kom altså dagen Maria Amelie fryktet.

Hun skal nå fraktes tilbake til Russland.

Wirum beskriver pågripelsen Amelie som udramatisk. Hun bekrefter at kjæresten får følge med Amelie til hun skal uttransporteres.

Wirum forteller at pågripelsen kom i dag fordi politiet hadde fått klarering av russiske myndigheter.

- Hadde med bagasje Da Amelie og kjæresten Eivind Trædal ankom Politiets utlendingsenhet klokka 09.30 for å melde seg var de forberedt - begge to kom med pakket bagasje - og med mer bagasje enn vanlig.  

Det var en tydelig medtatt og sliten Amelie som klemte venner før hun forlot kjærestens leilighet i nitiden i dag.

- Har du fryktet at dette er siste dagen du forlater leiligheten?

- Det har jeg gjort hver gang jeg har reist for å melde meg, svarte Amelie.

I dét hun kom inn hos politiet ble hun ført ut bakdøra. Kjæresten løp ut for å hente sin bagasje, for så å følge Amelie.

Etter det Dagbladet erfarer skal Amelie allerede være på plass på Gardermoen.

Første fly som går direkte til Moskva fra Gardermoen har avgang 13.25 i dag.

- Følger kjæresten Trædal forteller til Dagbladet at han vil følge etter Maria, og reise til Moskva for å støtte og hjelpe henne:

- Jeg har visum fra i dag, og kommer til å følge etter og bli med henne til Moskva hvis hun blir sendt ut, sier Trædal til Dagbladet.
   

<strong>KASTES UT I DAG:</strong> Maria Amelie ble pågrepet hos Politiets utlendingsenhet da hun ankom i 09.30-tiden i dag. Politiet bekrefter at hun skal kastes ut av landet i løpet av dagen. Foto: Nina Hansen.
KASTES UT I DAG: Maria Amelie ble pågrepet hos Politiets utlendingsenhet da hun ankom i 09.30-tiden i dag. Politiet bekrefter at hun skal kastes ut av landet i løpet av dagen. Foto: Nina Hansen. Vis mer

Det er foreløpig uklart om han får følge Amelie på samme fly til Moskva. Trædal forteller til Dagbladet at hun vil prøve å komme seg på samme fly som Maria eller neste.

Hva som vil vente dem i Moskva er ennå usikkert.  

- Hun har ikke hatt kontakt med familien på ti år, og har ikke noen bekjente der. Apparatet rundt henne strekker seg til meg, et par venner, og advokaten, så det er begrensa hva vi kan få til. Men da må vi gjøre det beste ut av det. Nå tar vi en dag av gangen, forteller Trædal til Dagbladet.  

- Ber om stans av utsendelsen Maria Amelies advokat, Brunjylf Risnes, sier han vet lite om hva som nå vil skje:

- Jeg har nå fått opplyst fra politiet at Maria Amelie er pågrepet med sikte på utsendelse. Jeg har ikke fått opplyst når dette vil skje. Jeg fikk samtidig oversendt en beslutning fra Utlendingsnemnda om at man ikke utsetter utsendelsen. Jeg har nå bedt Oslo Byfogdembete vurdere å stoppe utsendelsen inntil videre på grunn av de opplysninger som har framkommet i det siste, skriver han i en mail.
 

<strong>STERKT PREGET:</strong> Maria Amelie var tydelig nedstemt da hun ankom Politiets utlendingsenhet i dag. Før hun forlot kjærestens leilighet, klemte hun venner farvel. Foto: Øistein Norum Monsen.
STERKT PREGET: Maria Amelie var tydelig nedstemt da hun ankom Politiets utlendingsenhet i dag. Før hun forlot kjærestens leilighet, klemte hun venner farvel. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer