Her får McCain 4 stemmer - og vinner

De første stemmene i New Hampshire er talt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens de fleste innbyggerne i New Hampshire må vente til dagen gryr før de kan gå til stemmelokalene, tillater delstatsreglement at byer med færre enn hundre innbyggere kan stemme ved midnatt.

Dermed kunne innbyggerne i de to bittesmå New Hampshire-byene Dixville Notch og Hart\'s Location tjuvstarte primærvalget i delstaten nå i morgentimene norsk tid.

De to byene med en befolkning på henholdsvis 74 og 42, har avgitt sine stemmer relativt i tråd med det meningsmålingene for hele delstaten har vist.

McCain og Obama

Dixville Notchs 17 registrerte velgere har gitt republikaneren John McCain og demokraten Barack Obama ledelsen.

McCain samlet fire stemmer, etterfulgt av Mitt Romney med to stemmer, mens Rudy Guliani har fått én stemme.

Barack Obama, som leder klart på meningsmålingene for hele New Hampshire, har tatt sju stemmer, mens hans antatte hovedmotstander blant demokratene, Hillary Clinton, ikke har fått noen stemmer fra de 10 demokratene som avgir stemmer i Dixville Notch, melder CNN.

I Hart\'s Location, en by med et innbyggertall på 42, har Obama fått ni stemmer, Clinton tre og Edwards en, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

TJUVSTARTET: Innbygger i Dixville Notch, Rick Erwin, peker på stemmene som kandidatene har fått. Innbyggerne i Dixville Notch kunne gå til stemmelokalene allerede ved midnatt. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/SCANPIX
TJUVSTARTET: Innbygger i Dixville Notch, Rick Erwin, peker på stemmene som kandidatene har fått. Innbyggerne i Dixville Notch kunne gå til stemmelokalene allerede ved midnatt. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/SCANPIX Vis mer

Blant republikanerne har McCain også her fått flest stemmer med sine seks totalt, mens seierherren fra Iowa, Mike Huckabee, fikk fem, tett etterfulgt av internetthelten Ron Paul, som fikk fire og Mitt Romney som fikk en stemme.

Ulike kappløp

Mens Hillary Clintons stemme brister og hun må kjempe for å holde tilbake tårene, har Barack Obama fått en start på valgkampen som han knapt kunne drømme om.

- Dere er bølgen og jeg rir på den, sa Illinois-senator Obama til flere hundre tilhengere, som ikke fikk plass lokalet Obama hadde fylt til randen, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

46 år gamle Obama har skaffet seg et tosifret antall prosentpoengs forsprang på meningsmålingene foran Clinton.

På republikanernes side derimot er det jevnere foran dagens primærvalg. Der står det mellom Arizona-senatoren og veteranen John McCain og Mitt Romney, den tidligere guvernøren i Massachusetts.

Det er ventet en valgdeltakelse på mellom femti og seksti prosent av elektoratet som er på om lag 900 000 velgere.

Dagbladet.no er på plass i New Hampshire for å følge presidentkappløpet.

Her får McCain 4 stemmer - og vinner