Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her får plyndrerne splitter ny motorsykkel

Eksosrør, ansiktskrem, bleier og motorsykler skylles i land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at det enorme containerskipet MSC Napoli gikk på grunn utenfor kysten av Devon i England, har 200 av de over 2000 containerne ombord falt i sjøen.

Nå har om lag 40 av containerne nådd strendene rundt Devon og Branscombe, noe som har ført til en massetilstrømning av interesserte som vil sikre seg noe av vrakgodset.

Politistyrker er blitt satt til å patruljere strendene, for å passe på at de hundrevis av interesserte ikke brøt opp containere, skriver BBC News.

Eksosrør, bilratt, ansiktskrem, bleier, tønner med vin, motorsykler og bildeler er noen av varene som folk nå prøver å sikre seg. Også en hel bil skal være skylt i land fra MSC Napoli.

Steve Speariett i Branscombe-politiet fortalte at et par hundre personer skal ha raidet strendene søndag og mandag.

- Rundt 50 BMW-motorsykler ble fraktet vekk fra stranda igår kveld, fortalte han.

Veiene inn mot byen Branscombe er nå blitt stengt, på grunn av den overveldende menneskestrømmen. Og mens politiet forsøker å holde folk unna, deler de også ut sjemaer for at folk kan rapportere inn hva de har tatt med seg. Dette må gjøres innen 28 dager, ellers bryter strandleterne loven.

Den største frykten ved grunnstøtingen er likevel ikke massestjeling. 158 containere på skipet har potensielt farlig innhold som batterisyre og gassflasker, og over 200 tonn olje er lekket ut fra skipet. Kystvakta på stedet tror det kan ta en uke å rydde opp i oljesølet, men er glade for at ikke mer av de 3500 tonnene med olje ombord i skipet er lekket ut.

FANT MOTORSYKKEL: Minst 50 BMW-motorsykler skal ha vært inne i en container som ble skylt i land fra MCS Napoli. Denne guttegjengen sikret seg en av dem. Foto: EPA/Scanpix
FANT MOTORSYKKEL: Minst 50 BMW-motorsykler skal ha vært inne i en container som ble skylt i land fra MCS Napoli. Denne guttegjengen sikret seg en av dem. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
MASSELETING: Folk prøver å finne noe verdifullt blant mengdene av gods. Flere av tønnene skal inneholde vin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!