Her får politiet jobb- kontrakten til Maria Amelie

- Kan bli den fornuftige utgangen på saken, håper advokaten.

 SØKER OM ARBEIDSTILLATELSE:  Adm. direktør Jan Moberg i Teknisk Ukeblad overleverer kopi av arbeidstilbudet til Maria Amelie og søknad om arbeidstillatelse på Sentrum politistasjon i dag. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD/DAGBLADET.
SØKER OM ARBEIDSTILLATELSE: Adm. direktør Jan Moberg i Teknisk Ukeblad overleverer kopi av arbeidstilbudet til Maria Amelie og søknad om arbeidstillatelse på Sentrum politistasjon i dag. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Administrende direktør Jan Moberg vil umiddelbart ansette Maria Amelie i fast jobb i Teknisk Ukeblad.

- Hun har mastergrad fra NTNU og er skrivefør. Det er en kjempekombinasjon for oss, sier Moberg.

I dag troppet han opp på Sentrum polititasjon i Oslo sammen med Marias kjæreste Eivind Trædal og overleverte søknadspapirene som er nødvendige for at utlendinger kan få tillatelse til å jobbe i Norge.

De siste dagene har Maria Amelie fått flere jobbtilbud.

Ledelsen i Teknisk Ukeblad har jobbet i natt sammen med Maria Amelies advokat Brynjulf Risnes for å få på plass de juridiske forutsetningene for at søknad om arbeidstillatelsen blir behandlet.

Ny asylsøknad Ifølge NRK sendte advokat Risnes fredag kveld en ny søknad om asyl for Maria Amelie, vurdert ut fra hennes egen situasjon som voksen.

Hun kom til Norge som 16-åring i 2002. Hun fikk avslag på asylsøknad sammen med foreldrene. Da var hun mindreårig, og det er dette avslaget norske myndigheter hele tiden framholder som det endelige.

- Mulig med fornuftig utgang Maria Amelie, som i mellomtiden har tatt en mastergrad ved NTNU i Trondheim, har lenge bedt om en ny vurdering som voksen - uten å ha fått gehør for det.

- De siste to dagene har vist at det er gått prestisje i saken, både i forvaltningen og blant politikerne, sier advokat Brynjulf Risnes til NRK.
Han mener at en vanlig arbeidstillatelse vil være en fornuftig utgang på saken, dersom det blir avslag også på Maria Amelies fornyede søknad om asyl. Demonstrasjoner En stor støttedemonstrasjon for Maria Amelie utenfor Trandum ventemottak var planlagt å starte klokka 14 i ettermiddag med appeller fra blant andre Thomas Hylland Eriksen og Petter Nome.

Også i flere norske byer blir det demonstrasjoner til støtte for Maria Amelie i ettermiddag - blant annet i Bødo, Haugesund og Trondheim.

 NY SØKNAD:  Maria Amelies kjæreste Eivind Trædal og adm. direktør Jan Moberg i Teknisk Ukeblad møtte opp hos politiet i dag med nye søknadspapirer.
NY SØKNAD: Maria Amelies kjæreste Eivind Trædal og adm. direktør Jan Moberg i Teknisk Ukeblad møtte opp hos politiet i dag med nye søknadspapirer. Vis mer