Her får Reece (8) sitt siste ønske oppfylt

- Mamma, nå kan jeg dø, sa gutten etter at dette bildet var tatt. Dagen etter sovnet han inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Reece Fleming (8) fra Derby i England hadde kjempet mot blodkreften halve livet.

Da han skjønte at han ikke hadde lenge igjen, laget han en liste over ting han ville gjøre før han døde. Kjøre Ferrari og Porsche. Besøke en brannstasjon. Holde en piratfest for venner.


Det som imidlertid betød mest for ham, var hans jevnaldrende bestevenninne Elleanor Pursglove.

- Jeg er overbevist om at Reece visste at han ikke hadde lenge igjen, men han var fast bestemt på å gifte seg. «Mamma, jeg er ikke klar til å dra ennå», sa han til meg. Så mye betød bryllupet for ham, sier moren Lorraine Fleming (28) til the Daily Mail.

Alltid ønsket seg et bryllup

- Han og Elleanor hadde vært bestevenner i årevis, og han sa alltid at han ønsket å gifte seg med henne. Det var noe han hadde bestemt seg for, forteller moren.

- Han hadde spurt henne et par ganger tidligere, men denne gangen valgte hun å si ja. De hadde et veldig sterkt forhold, sier hun.

Dermed «giftet» de to barna seg i en spesiell seremoni på gutterommet til Reece. Elleanor var kledd i hvit kjole og slør, og Reece hadde på seg favorittskjorten sin med en rose i knapphullet.

REECE NEKTET Å LA BLODKREFTEN VINNE OVER HAM FØR HAN HADDE FÅTT OPPFYLT ØNSKET OM Å GIFTE SEG MED VENNINNEN ELLEANOR: Dagen etter bryllupet sovnet han inn. - Elleanor savner ham mye nå, sier Hannah Pursgrove, «brudens» mor. Foto: RAYMONDS PRESS AGENCY
REECE NEKTET Å LA BLODKREFTEN VINNE OVER HAM FØR HAN HADDE FÅTT OPPFYLT ØNSKET OM Å GIFTE SEG MED VENNINNEN ELLEANOR: Dagen etter bryllupet sovnet han inn. - Elleanor savner ham mye nå, sier Hannah Pursgrove, «brudens» mor. Foto: RAYMONDS PRESS AGENCY Vis mer

- Da jeg så henne gå inn rommet med buketten i hendene, klarte jeg ikke å la være å gråte litt. Det er vanskelig å forklare hvordan det var. Reece og Elleanor var begge veldig stille, men det var mange følelser tilstede i rommet, forteller Lorraine Fleming.

Dametekke

Den åtte år gamle gutten beskrives som en god gutt med særdeles godt dametekke.

- Han var litt betatt av en av sykepleierne på sykehuset, og lot aldri en sjanse gå fra seg til å tafse litt på henne, sier moren til Reece.

- Til slutt måtte sykepleieren fortelle ham at hun var forlovet. Det var helt fint for ham, fordi da lå kysten klar for at han kunne gifte seg med Elleanor, sier hun.

- Nå kan jeg dra

Den opprinnelige planen gikk ut på at Elleanor skulle ankomme bryllupet i limousin, og at en prest skulle lede seremonien.

Imidlertid ble tilstanden til Reece alvorlig forverret, og en impromptu seremoni ble arrangert med moren til Elleanor som prest.

Her får Reece (8)  sitt siste ønske oppfylt

De to utvekslet løfter og ringer, og til slutt ga den dødssyke gutten sin utkårende en rød rose i stedet for et kyss.

- Det var en veldig spesiell seremoni. Reece klarte ikke å la være å smile til henne, sa brudens mor Hannah Pursglove.

Fredfull

Reece skal ha hatt litt nerver før bryllupet, men etterpå var han lykkelig.

- Han bare lå der på sengen og så ut som om bryllupet var alt han hadde ventet på. Han var fredfull, minnes moren.

- Mamma, nå kan jeg dra, sa Reece til henne. 

Dagen etter bryllupet hadde åtte-åringen sovnet inn.

- Elleanor savner ham mye nå, sier Hannah Pursgrove, «brudens» mor.