Her får Rion oppflyt college-drømmen

- Sa de ja? Kom jeg inn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rion Holcombe fikk et helt spesielt brev i posten denne uka. Han har hele livet drømt om å gå på Clemson-colleget, men drømmen har ofte virket fjern siden han har Downs syndrom.

Det er derfor vantro og rørende glede når han leser brevet: Han har fått college-drømmen oppfylt og blitt akseptert som student på Clemson-universitetet.

- Du skal bli en «Clemson-tiger», sier en stolt mor, mens far hjelper Rion med å lese gjennom brevet.

Du kan se det rørende øyeblikket da det går opp for Rion at han er akseptert inn i det gode selskap i videoen øverst i denne saken.

Spesialprogram Det er ikke et helt vanlig college-studium Rion skal begynne på høsten 2014, men et spesielt tilpasset program for ungdommer med psykiske utviklingshemninger.

Clemson-universitetet i Sør-Carolina er et av fem universiteter som har et eget Life-program. De har 15 plasser for neste skoleår og det var der Rion Holcombe kom inn.

- Formålet med Clemsons Life-program er å gi et komplett tilbud som inkluderer karriereplanlegging- og forberedelser, sammen med selvutvikling, oppdagelse og personlig framgang gjennom kurs, utplasseringer og deltakelse i samfunnet rundt, heter det på programmets hjemmeside.

Pris: 72 000 dollar Rions mor, Susan Holcombe, skriver i en uttalelse at hun er svært glad for at programmet finnes og at hun håper flere universiteter vil komme etter.

- Dette er et fantastisk program over to år for et lite antall unge voksne (15) som har spesielle behov. Du får ingen grad, men jeg er utrolig glad for at Rion får muligheten til å oppleve college-livet og får utvikle selvstendighet, skriver Holcombe.

Det er imidlertid ikke helt gratis å delta i Clemsons Life-program. De obligatoriske kostnadene per semester er 18 000 dollar, hvis man bor på campus. Totalt blir det dermed 72 000 dollar i utgifter for programmet på to år, eller 443 000 norske kroner. Det er også begrensede muligheter for å søke om økonomisk støtte for Life-studenter.