Her får Rune Øygard truende tilrop utenfor retten

Ropte «ikke glem oss, vi glemmer ikke deg».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Rune Øygard ble utsatt for truende tilrop av tre ukjente personer etter at rettssaken mot ham var avsluttet for dagen i Lillehammer i ettermiddag.

De hissige tilropene ble framstatt utenfor innganspartiet til rettsbyningen da Øygard kom gående sammen med sin kone.

De tre framsto som svært aggressive og ropte blant annet «ikke glem oss, vi glemmer ikke deg» til den overgrepstiltalte ordførereren.

- Ikke første gang - Jeg hørte ikke så nøye på dem men oppfattet det som aggresivt, sier Rune Øygard til Dagbladet.

Den permitterte ordføreren opplyser at det ikke er første gang han opplever ubehagelige meldinger fra ukjente.

- Jeg har fått trusler før, blant annet har noen truet med å brenne ned huset mitt, sier Øygard, som ikke uttaler seg om selve rettssaken mens den pågår.

Blir politianmeldt - Dette er en ekstremt alvorlig handling. Dette er bøller, som sikkert har sine svin på skogen selv, sier Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

Hun kaller situasjonen «helt uakseptabel» og sier dette vil bli anmeldt til politiet.

En rekke personer, blant dem flere journalister var vitne til hendelsen. Personene som framsatte de truende tilropene hadde hetter på hodet, men var ikke maskerte.

 TRUET UTENFOR RETTEN:  Rune Øygard ble utsatt for trusler utenfor rettslokalet i Lillehammer i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TRUET UTENFOR RETTEN: Rune Øygard ble utsatt for trusler utenfor rettslokalet i Lillehammer i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Dette er en stor tilleggsbelastning for både ham og kona, sier Larsen.

Vurderer sikkerhetstiltak Da hun ble varslet om hendelsen gikk Mette Yvonne Larsen opp i retten, tok kontakt med statsadvokate Thorbjørn Klundsete og refererte hendelsen. Også han så alvorlig på situasjonen. De vil nå diskutere hvordan de skal håndtere dette videre. Eventuelle sikkkerhetstiltak rundt Øygard vil bli vurdert.

Det er den 16 år gamle jenta som har forklart seg i retten i dag.  16-åringen har blant annet svart på spørsmål fra advokat Larsen. Utspørringen ble til slutt avsluttet fordi Larsen selv sa at hun syntes det var vanskelig å stille spørsmål til den unge jenta som brast i gråt en rekke ganger.

ANMELDER TRUSLENE:  Truslene vil bli politianmeldt sier Rune Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ANMELDER TRUSLENE: Truslene vil bli politianmeldt sier Rune Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer