Her får SOS Rasisme vite at alt de eier er tatt i arrest

Namsmannen har tatt beslag i 9,7 millioner kroner.

I ARREST: Namsmann Geir Vagle Stangeland (midten) orienterer her daglig leder Kjell Gunnar Larsen (t.h.) om at det er tatt beslag i 9,7 millioner kroner tilhørende organisasjonen. Til venstre SOS Rasismes advokater Arne Heiestad (t.v.) og Peter SkarbøvigFoto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
I ARREST: Namsmann Geir Vagle Stangeland (midten) orienterer her daglig leder Kjell Gunnar Larsen (t.h.) om at det er tatt beslag i 9,7 millioner kroner tilhørende organisasjonen. Til venstre SOS Rasismes advokater Arne Heiestad (t.v.) og Peter SkarbøvigFoto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Alt ser nå ut til å rakne for SOS Rasisme. Fra å tittulere seg selv som Europas største antirasistiske organisasjon, strippes de nå for medlemmer i retten.

I dag ble SOS Rasisme også fratatt kontrollen over sine eiendommer.

Millionbeslag I dag tidlig møtte namsmann Geir Vagle Stangeland opp i Haugaland tingrett for å gjøre det kjent for daglig leder Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme at det er tatt beslag i organisasjonens vesentlige verdier.

På vegne av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) har namsmannen fått tingrettens medhold i at det tas arrest i 9,7 millioner kroner.

«Når det gjelder sikringsgrunn, anses saksøkeren å ha sannsynliggjort en adferd fra saksøkte som gir grunn til å frykte for at tvangsfullbyrdelse av kravet ellers vil bli forspilt eller vesentlig vanskeliggjort, om arrest ikke tillates, heter det i kjennelsen.»

Fratas aksjer I kjennelsen står det at kontorlokalene i Haugesund er tatt i arrest, samt 100 prosent av aksjene i Aktivisteiendom AS.

- To av eiendommene eies av Aktivisteiendom AS. Selv om dette selskapet er heleid av SOS Rasisme er det fremdeles et eget rettssubjekt, og det kan dermed ikke tas arrest i formuesgodene uten at selskapet er gjort til part. Det kan imidlertid tas arrest i SOS Rasismes aksjer i selskapet, samt eiendommen i Haugesund, skriver tingretten i kjennelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer