Her får Støre ros av sin irske kollega

Og nå vil Jonas stanse håndvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBLIN (Dagbladet.no): Etter den historiske enigheten om klasevåpen i går hev utenriksminister Jonas Gahr Støre seg på flyet fra Grønland til Irland for å delta i avslutningen på forhandlingene.

I dag møtte han sin irske kollega Michael Martin, som roste den norske innsatsen i arbeidet med klasebombeavtalen. Irlands utenriksminister understreket samspillet mellom regjeringene og de humanitære organisasjonene.

- Norge har ledet denne prosessen på en strålende måte. Norge tok initiativet, og vi er glade for å ha deltatt. Avtalen er et eksempel på hva man kan få til med vilje og gjennomføringskraft, sier Martin til Dagbladet.

Nå vil Støre hive seg inn i kampen for å stanse andre våpentyper.

- Det ligger flere saker og venter på oss som Norge kan jobbe med på nedrustningssiden. Dagens masseødeleggelsesvåpen er håndvåpen, såkalte «small arms». Det må vi gå løs på med kreativitet, sier Støre til NTB.

Klasebombeforbudet fører til at Norge må destruere 53.000 artillerigranater av typen M85 som har vært testet ut på Hjerkinn. Disse har hatt for stort innslag av blindgjengere.

FIKK ROS: 
Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte sin Irlandske kollega Michâl Martin etter klasebombeforhandlingene. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
FIKK ROS: Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte sin Irlandske kollega Michâl Martin etter klasebombeforhandlingene. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer
Her får Støre ros av sin irske kollega
DROPPET IRAK-KONFERANSE: Støre droppet den store Irak-konferansen i Stockholm, og dro straks til Dublin i stedet. Utenriksminister Jonas Gahr Støre og staben ser på klokken og gjør seg klar til nattlig flytur i innleid fly fra Grønland til Dublin. Fra venstre : Bjørn Jahnsen , Torgeir Larsen Rolf Einar Fife , rerttsjef i UD , Jonas Gahr Støre og Cathrine Løchster , seniorrådgiver i UD .