Her får SV-topp hemmelig våpen-notat

Stein Ørnhøi avslørt i møte med svenske jagerfly-lobbyister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les svaret fra Stein Ørnhøi i Dagbladet papir i dag!(Dagbladet.no): SV-veteran Stein Ørnhøi, som beskrives som en av Kristin Halvorsens nærmeste rådgivere, innrømmer at han jobber sammen med den mektige svenske Wallenberg-familien for at den norske regjeringen skal kjøpe svenske jagerfly for opp mot 140 milliarder kroner.

Den tidligere stortingsrepresentanten sitter nå i regjeringens utvalg for sikkerhetspolitikk, nedrustning og internasjonale utfordringer mot norsk sikkerhet.

Dette utvalget rådgir utenriksministeren og forsvarsministeren om aktuelle spørsmål innen sikkerhetspolitikk. Utvalget skal, ifølge mandatet, være faglig uavhengig, men når det gjelder spørsmålet om Forsvarets største og viktigste investering de neste åra, har Ørnhøi allerede bestemt seg.

Kamp om kampfly

På et diskré hjørnebord på luksusrestauranten Statholdergaarden i Oslo diskuterte tirsdag kveld Ørnhøi våpenkjøp og forsvarsstrategi i Norge. På den andre siden av bordet satt PR-rådgiver Rolf Nereng og advokat Knut Solvang. Begge representanter for jagerflyprodusenten JAS Gripen i Norge og den mektige Wallenberg-familien, som har mottoet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer