Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her får Tjostolv treffe mamma og se bilder av nevøen

- Det rørte ham veldig, sier mamma Mathilde om fotoalbumet.

RØRT: Her får Tjostolv Moland treffe mamma og se bilder av nevøen, som han ikke har fått truffet i det hele tatt på grunn av fengselsoppholdet. Foto: GEIR EGELAND
RØRT: Her får Tjostolv Moland treffe mamma og se bilder av nevøen, som han ikke har fått truffet i det hele tatt på grunn av fengselsoppholdet. Foto: GEIR EGELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KISANGANI (Dagbladet):  Mathilde Moland fikk i dag endelig en ordentlig prat med sønnen Tjostolv, og har planlagt å være i sentralfengselet i Kisangani store deler av dagen.

- Vi har fått pratet masse sammen, men det kom også en rekke viktige personer, blant annet aktor i saken som ikke hadde vært i fengselet før, forteller moren til Dagbladet.

Rørt av bildet
I dag kunne hun gi Tjostolv fotoalbumet som søsteren har laget til ham, med bilder av blant andre nevøen som har blitt født mens han var i Kongo.

- Det rørte ham veldig. Han så at nevøen er helt lik ham selv på den alderen.

Moren hadde med seg hjemmebakt brød, medisiner og andre ting hjemmefra til både sønnen og Joshua French.

- Forholdene i fengselet er forferdelig, men Tjostolv og Joshua har det bra i forhold til de andre fangene, sier Moland.

- Sterk
- Hun har gått gjennom mange inntrykk siden hun kom til Kongo, men hun virker sterk og fin og ser fram til et lengre møte i dag, sier predikant Rune Edvardsen til Dagbladet.

MAT HJEMMEFRA: Både Joshua French og Tjostolv fikk kjærkomne varer fra Norge.
MAT HJEMMEFRA: Både Joshua French og Tjostolv fikk kjærkomne varer fra Norge. Vis mer

Det var i går tårevått både under og etter det første møtet mellom Tjostolv Moland og mamma Mathilde siden nordmennene i Kongo ble arrestert. Edvardsen forteller at det var hjerteskjærende scener som utspilte seg i fengselet.

- De sprang mot hverandre som i en hollywoodfilm. Tårer og snørr skvatt til alle kanter. Det var et nydelig øyeblikk, jeg ble også rimelig rørt, sier predikanten.

Jeg husker ikke en gang hva det første jeg sa til ham var. Møtet var veldig gledelig, sa Mathilde Moland til Dagbladet i går.

Hun fortalte at hun var lettet over hvordan sønnen framsto.

RØRT: Det ble et sterkt møte med sønnen for Mathilde Moland i går. I dag fikk de en lengre samtale.
Foto: Troens Bevis / Scanpix
RØRT: Det ble et sterkt møte med sønnen for Mathilde Moland i går. I dag fikk de en lengre samtale. Foto: Troens Bevis / Scanpix Vis mer

- Det gikk mye bedre enn jeg hadde trodd. Tjostolv felte noen tårer. Jeg måtte også felle noen gledestårer. Det var stort og det var godt og jeg gleder meg til å kunne prate med i mer fredelige omgivelser i morgen, sa Moland, som altså får den sjansen i dag.

GOD HJELPER: Rune Edvardsen er på plass i Kisangani. Foto: ØISTEIN MONSEN
GOD HJELPER: Rune Edvardsen er på plass i Kisangani. Foto: ØISTEIN MONSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media