AMMET I SALEN: Senator Larissa Waters er den første politikeren som har ammet sitt barn i salen i Senatet i Canberra, Australia. Video: Det australske parlament / CNN Vis mer

Senator Larissa Waters skriver amme-historie i Australia

Her får vesle Alia Joy pupp mens mamma stemmer

Larissa Waters er første kvinne som har ammet i Senatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Senator Larissa Waters i Australia er den første politikeren som noensinne har ammet i landets parlament, skriver BBC.

Det skjedde under en avstemning i Senatet tirsdag.

Politikeren fra venstre-fløypartiet The Greens avga sin stemme i parlamentssalen, mens hun ammet sin to måneder gamle datter Alia Joy.

Bedt om å pumpe seg

Underhuset i Australia sluttet seg i fjor til Senatet og gikk inn for å tillate amming, men inntil i går var det ingen politiker, verken i Underhuset eller i Senatet, som hadde benyttet seg av muligheten.

Regelendringen kom i kjølvannet av en debatt i 2015, da statsråd Kelly O'Dwyer ble anmodet om å pumpe seg for brystmelk, slik at hun kunne utføre sine parlamentariske plikter.

- Vi trenger flere kvinner og foreldre i parlamentet, og vi trenger flere familievennlige arbeidsplasser, samt fleksibel og rimelig barnepass for alle, skriver Larissa Waters på Facebook.

Ifølge Telegraph skrev Waters på Twitter:

«Så stolt av at min datter Alia er den første babyen som er ammet i det føderale parlamentet! Vi trenger flere kvinner og foreldre i nasjonalforsamlingen».

Får støtte

Nå får hun støtte og anerkjennelse etter å ha ammet sin vesle datter i Senatet.

Arbeiderparti-senator Katy Gallagher sier øyeblikket fortjener å få oppmerksomhet.

- Kvinner har gjort dette i parlamenter rundt om i verden, sier hun til Sky News Australia.

- Kvinner kommer til å fortsette å få barn. Hvis de ønsker å gjøre sin jobb, være på jobb og samtidig ta vare på babyen sin, så er det en realitet vi må imøtegå, sier Gallagher.

Amming er et følsomt tema i mange parlamenter rundt om i verden.

<strong>BLE KRITISERT:</strong> I 2007 fikk SV-representant Heidi Sørensen kritikk for å ha ammet sin fem måneder gamle datter under en åpen komitéhøring på Stortinget. Foto: Stortinget
BLE KRITISERT: I 2007 fikk SV-representant Heidi Sørensen kritikk for å ha ammet sin fem måneder gamle datter under en åpen komitéhøring på Stortinget. Foto: Stortinget Vis mer

I 2007 fikk stortingsrepresentant Heidi Sørensen (SV) kritikk etter å ha ammet sin fem måneder gamle datter under en åpen høring på Stortinget.

I 2016 ble den spanske politikeren Bescansa Carolina både berømmet og kritisert for å ha ammet den vesle gutten sin i parlamentet.

I fjor anbefalte en rapport at amming bør vurderes tillatt i det britiske Underhuset.

Et parlamentsmedlem har advart mot dette, da det kan «medføre latterliggjøring i tabloidpressen».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer