Her feirer Norges eldste 110-årsdagen

Elisabeth sydde for kjendisfruene. Og forteller hvorfor hun aldri giftet seg.

BLE HYLLET PÅ 110-ÅRSDAGEN:   Landets eldste nålevende person, Elisabeth Julie Ekenæs, under feiringen av det jubileet på St. Halvardshjemmet i Oslo i dag. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix.
BLE HYLLET PÅ 110-ÅRSDAGEN: Landets eldste nålevende person, Elisabeth Julie Ekenæs, under feiringen av det jubileet på St. Halvardshjemmet i Oslo i dag. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag runder landets eldste innbygger en ny milepæl.

Elisabeth Julie Ekenæs er født i Østfold 2. juledag 1904, og 110-års dagen blir feiret med familie og daglige støttespillere på Kirkens Bymisjons aldershjem St. Halvardshjemmet i Gamlebyen.

- Elisabeth har vært en populær og avholdt tante i alle år. Selv om fysikken har skrantet de siste årene, har hun en uvanlig god matlyst til mennesker så høyt oppe i årene å være. Og lungebetennelsene har prellet av, sier niesen Jorunn Kleppe (75) i Stavern til Dagbladet.

Hun er med på bursdagsfeiringen på det private sykehjemmet der landets eldste har bodd de siste årene.

Kledde opp kjendisfruer Ingen av bursdagsgjestene er gamle nok til å huske at jubilanten faktisk har vært en hovedstadens kjendisstylister.

Eller syerske, som det het da.

- Tante Elisabeth selv har fortalt mye fra yrkeskarrieren, og andre vi har truffet også. Hun tegnet og sydde klær for Oslo finere systuer, som Otto Robsahm og Molstad. Fruene til datidens stjerner Jens Book-Jensen og Leif Juster kom til Elisabeth når de skulle ha finkjoler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer