Her fersker de tyven i å stjele fra gravplassen

Kvinne meldte seg for politiet etter å ha sett denne videoen på sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 54 år gammel kvinne meldte seg selv for politiet etter å ha sett seg selv stjele et kosedyr fra en 14 måneder gammel gutt sin grav på sosiale medier. 

Det var på Facebook-siden til Ontario Police at overvåkelsesvideoen først ble lagt ut. Den viser hvordan kvinnen griper tak i en gul andebamse som ligger ved en av gravene ved Mansfield Memorial Park, for så å traske videre som om ingenting hadde skjedd.

Lite visste hun at over 2 millioner mennesker skulle se henne i aksjon bare 48 timer senere. 

I flere år har politiet i Ontario fått innrapportert flere tyverier fra gravplassen.

- Alt fra bamser, lykter og blomster har blitt meldt stjålet, skriver politiet på sin facebookside.

Overvåket gravplassen 
For noen år siden var de i kontakt med en familie som gjorde spesielt inntrykk.

- Foreldrene til Hayden Cole Sheridan, som døde i 2007, kontaktet oss og sa de var lut lei av at alle gavene de la på sønnens grav forsvant.

Sheridan ble født med en rekke alvorlige sykdommer, og døde bare 14 måneder gammel. Familien brukte å legge ut bamser og blomster ved gravstedet de sørget ved, men hver gang ble altså gjenstandene stjålet. 

For å ferske tyven bestemte polititiet seg derfor for å sette opp et overvåkingskamera ved gravplassen til Sheridan. 

-  Vi fikk foreldrene til å sette ut et kosedyr på graven hans for å lokke fram tyven. Det tok ikke lang tid før noen meldte sin interesse, skriver politiet. 

• Se hvordan kvinnen lurer til seg bamsen i videoen over!

Diktet opp forklaring
Onsdag meldte kvinnen seg inn til politiet etter videoen hadde blitt delt med de over 2 millioner følgerne av politiets facebookside.

I avhør skal hun ha fortalt at hun bare ville flytte bamsen slik at en løshund hun hadde sett på kirkegården ikke skulle ta den.

- Jeg tror ikke noe på løshundhistorien. Det er rett og slett oppdiktet dritt denne kvinnen kommer med, sier Haydens mor Jaclyn Sheridan til NBC News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer