FESTET FOR SIKTELSE: Tusener av mennesker deltok i den spontane gatefesten i Baltomore i går, etter at det ble kjent at seks politifolk er siktet for drap på Freddie Gray. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix
FESTET FOR SIKTELSE: Tusener av mennesker deltok i den spontane gatefesten i Baltomore i går, etter at det ble kjent at seks politifolk er siktet for drap på Freddie Gray. Foto: Carlos Barria/Reuters/ScanpixVis mer

Her fester de etter at seks politifolk ble siktet for drap

Spontant gateparty i Baltimore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En spontan gatefest brøt ut i Baltimore i går etter at det ble kjent at seks politimenn er siktet i forbindelse med det påtalemyndigheten har fastslått var drap på Freddie Gray.

Hundrevis av mennesker samlet seg ved gatekrysset i nærheten av der Gray ble arrestert. De danset og sang før de marsjerte videre til rådhuset. Flere sluttet seg til, og inntil tusener toget mot sentrum.

DE SIKTEDE: Fem politimenn og en politikvinne er sikta i forbindelse med drapet på Freddie Gray i Baltimore i USA. Øverst, fra venstre: Ceaser Goodson, Garrett Miller og Edward Nero. Nederst, fra venstre: William Portner, Brian Rice og Alicia White. Foto: PA/Baltimore Police Department
DE SIKTEDE: Fem politimenn og en politikvinne er sikta i forbindelse med drapet på Freddie Gray i Baltimore i USA. Øverst, fra venstre: Ceaser Goodson, Garrett Miller og Edward Nero. Nederst, fra venstre: William Portner, Brian Rice og Alicia White. Foto: PA/Baltimore Police Department Vis mer

- Det er fantastisk at alle er samlet. Nå håper jeg det ikke blir flere branner og opptøyer, sier en av deltakerne, Detia Adams (30) til The Guardian.

Løslatt mot kausjon Påtalemyndighetene mener at Gray ble påført livstruende nakkeskader da han ble slengt inn i politibilen og iført håndjern da han ble arrestert den 12. april.

Alle de seks politifolkene som er siktet, er imidlertid løslatt mot kausjon.

Brøt portforbudet Det ble innført portforbud i Baltimore i begynnelsen av uka, og dette gjaldt også i natt. Den siste uka har flere sinte demonstranter møttes ved gatekrysset der Gray ble arrestert.

PORTFORBUD: Portforbudet i Baltimore gjaldt også i natt. Ifølge Guardian ble rundt 50 personer som brøt dette arrestert. Her er en av personene som deltok i feiringen tidligere på dagen. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix
PORTFORBUD: Portforbudet i Baltimore gjaldt også i natt. Ifølge Guardian ble rundt 50 personer som brøt dette arrestert. Her er en av personene som deltok i feiringen tidligere på dagen. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix Vis mer

Ifølge Guardian ble rundt 50 personer arrestert da de trosset portforbudet da det trådte i kraft igjen i går klokka 22.00.

Trass i arrestasjonene da portforbudet trådte i kraft, er situasjonen langt mindre spent enn tidligere i uka, skriver NTB.

- Uavhengig granskning Statsadvokat Marilyn Mosbys raske behandling av saken til Gray står i sterk kontrast til tilfellene i fjor i Ferguson og New York der påtalemyndigheten kom til at politifolk ikke var skyldig i at afroamerikanske menn ble drept under pågripelsen, og der juryer besluttet ikke å ta ut tiltale. De avgjørelsene endte med flere uker med protester.

På en pressekonferanse fredag opplyste Mosby at det tas ut siktelser for drap på den afroamerikanske 26-åringen Gray.

- Vi mener det er tilstrekkelig grunnlag til å ta ut siktelser. Avgjørelsen er basert på konklusjoner fra vår omfattende, grundige og uavhengige gransking, samt legeundersøkelser som slår fast at Grays dødsfall var et drap, sa Mosby.

Den alvorligste siktelsen tas ut mot føreren av politibilen som ble brukt da Gray ble pågrepet. Han siktes for drap, uaktsomt drap, overgrep og maktmisbruk. Tre andre siktes for drap, og ytterligere to blir siktet for overgrep og maktmisbruk.

(NTB/Dagbladet)