Her fester de i skrekkens hus

Bare hunden skjønte at noe var galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stadig flere opplysninger kommer fram om Josef Fritzl, og hvordan han har behandlet sin datter Elisabeth og de tre av barna han fikk med henne som han holdt fanget.

Les: Datteren rømte hjemmefra som 17-åring

Josef Leitner bodde i flere år på 90-tallet i det som nå omtales som skrekkens hus. Han bodde rett over kjelleren der Fritzl holdt sin «andre familie» fanget.

Han ante ikke noe om fangenskapet.

- Hunden min ble noen ganger forstyrret om natta, og når den gikk forbi inngangen til kjelleren hendte det at den oppførte seg nervøst. Min bror merket det også. Om natta hendte det at den begynte å hoppe opp og ned mens den bjeffet. Jeg tror den merket noe, hunder er mer følsomme på slike ting, sier han i et TV-intervju.

Du kan se intervjuet øverst i denne saken.

Det eneste Leitner reagerte på da han bodde der var de høye strømregningene. Først nå skjønner han at det skyldes den skjulte kjelleren.

I videoen kan du også se hvordan Leitner og hans venner festet i leiligheten.

Her fester de i skrekkens hus

Selv om Leitner ikke visste noe om huseierens hemmelige kjeller, hadde han hørt rykter om mannens dystre fortid som nå rulles opp.

Han hadde studert med Elisabeth, Josef Fritzls datter.

- Jeg vet at hun ble misbrukt av faren sin før hun forsvant. Jeg hadde en god venn på skolen som var nær henne. Hun fortalte meg hva slags monster han var, og hva han hadde gjort med Elisabeth, sier han, ifølge Daily Mail.

Men fordi han fryktet at han skulle bli kastet ut, konfronterte han aldri huseieren med opplysningene.

Les også: - Hun lette etter Elisabeth overalt

BAKGÅRDEN: Her lå den skjulte kjelleren.