Her fikk 132 bilister bot

Over hundre elbiler valgte å benytte kollektivfeltet ut av Oslo i ettermiddagsrushet i dag. Det kostet dem dyrt.

KOLLEKTIVFELT: Ved E6 på Furuset tar bussene av veien for å kjøre innom en bussholdeplass, før den svinger ut igjen på motorveien. I ettermiddag valgte 132 bilister å gjøre det samme. Alle fikk forelegg på 5500 kroner. Foto: Google
KOLLEKTIVFELT: Ved E6 på Furuset tar bussene av veien for å kjøre innom en bussholdeplass, før den svinger ut igjen på motorveien. I ettermiddag valgte 132 bilister å gjøre det samme. Alle fikk forelegg på 5500 kroner. Foto: Google Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På E6 ved Furuset valgte 132 bilister å benytte kollektivfeltet da de kjørte nordover fra Oslo i ettermiddag.

«132 fører overholdt ikke kjøreforbudet i feltet hvor det kun er tillatt for kollektiv-transport. Alle førere fikk forenklet forelegg pålydende 5500 kr», twitret politiet - og fulgte opp med presiseringen:

«Dette er ikke et kollektiv-felt, men et felt som kun er tillatt for busstransport, og er ikke tillatt for EL-biler».

Overvekt av elbiler

Det var nemlig en stor overvekt av elbiler som valgte denne snarveien, ifølge operasjonsleder Marianne Heidenstrøm ved Oslo-politiet.

- Cirka ti fossildrevne biler var blant de 132. Resten var elbiler, sier hun til Dagbladet.

Flere av elbilistene skal ha sagt at de ikke var klar over at kollektivfeltet, som går opp til bussholdeplassen «Furuset skole», før den svinger ned på E6 igjen, kun var tillat for busser.

- Trafikkpolitiet har kontroller der jevnlig, for det blir et problem for bussene når vanlige bilister bruker denne veien, sier Heidenstrøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.