<strong>FOR MYE OVER:</strong> Trang plass på parkeringsplassen førte til at Turid Seljestad valgte å parkere på denne måten. Det kostet henne dyrt, selv om plassene er gratis å bruke. Foto: Tønsberg Parkering
FOR MYE OVER: Trang plass på parkeringsplassen førte til at Turid Seljestad valgte å parkere på denne måten. Det kostet henne dyrt, selv om plassene er gratis å bruke. Foto: Tønsberg Parkering Vis mer

Her fikk Turid (75) bot

- Vi kan ikke vise skjønn her, sier kommunen.

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg parkerte bare som jeg pleier, men jeg stusset over at plassen virket så smal, sier Turid Seljestad til Dagbladet.

Tirsdag denne uken gjorde hun som hun har gjort så mange ganger før, parkerte utenfor Haugar Vestfold kunstmuseum i Snorres gate i Tønsberg.

<strong>FORBAUSET:</strong> Turid Seljestad (75) ble forbauset over boten hun fikk på p-plassen som var gratis. Foto: Privat
FORBAUSET: Turid Seljestad (75) ble forbauset over boten hun fikk på p-plassen som var gratis. Foto: Privat Vis mer

Lapp i ruta

Det er første gang hun får parkeringsbot der. På plassene hun benyttet, er det lov å stå én time gratis. Seljestad var borte i omlag tre kvarter. Tønsberg Blad omtalte saken først.

- Jeg ble ganske forundret da jeg oppdaget lappen på ruta. Boten jeg fikk var på hele 600 kroner.

Da hun ankom parkeringsplassen sto det allerede en bil parkert på hennes venstre side. Tett opp til stripen.

- Jeg var klar over at jeg parkerte noen centimeter over stripa, men jeg måtte ha plass til å komme meg ut av bilen også, forteller en oppgitt Seljestad.

<strong>IKKE LANGT OVER, MEN OVER:</strong> Turid Seljestads bilhjul sto ikke langt utenfor oppmerket linje, men likevel nok til å få bot. Foto: Tønsberg parkering
IKKE LANGT OVER, MEN OVER: Turid Seljestads bilhjul sto ikke langt utenfor oppmerket linje, men likevel nok til å få bot. Foto: Tønsberg parkering Vis mer

- 50 cm smalere

- Forundret over hva jeg hadde gjort feil ringte jeg Tønsberg parkering og fikk beskjed om at bilen sto parkert i strid med bestemmelse for oppstilling. En feilmargin på 20 centimeter, sier hun til avisa.

Hun skrev et sint leserinnlegg i Tønsberg Blad og har klaget på boten. Hun har også vært tilbake og målt bredden på plassen.

- Jeg oppdaget da at den p-plassen jeg stod på, er 50 cm smalere enn de andre på parkeringsplassen.

- Har ingen betydning

Om plassen er smalere enn de andre, har ingen betydning, sier Jan Eide, kommunalsjef for tekniske tjenester i Tønsberg.

- Parkeringsforskriftene sier klart i fra at man skal stå innenfor oppmerket plass. Plassen ved siden av er merket med tverrlinjer, noe som betyr parkering forbudt.

Den er merket opp slik for å kunne komme til containeren som står på plassen, forklarer Eide til Dagbladet.

Kommunalsjef for tekniske tjenester i Tønsberg, Jan Eide.
Kommunalsjef for tekniske tjenester i Tønsberg, Jan Eide. Vis mer

Ifølge reglene er det slik at hvis man står med dekket på den hvite linja, gis det ikke parkeringsgebyr, men står man med dekket helt utenfor den hvite linja, som er tilfellet her, gis det bøter, ifølge Eide.

- Det er fordi man da er på utsiden av det som er parkeringsplassen, forklarer han.

Står andre biler parkert feil, og du ser deg nødt til å parkere utenfor oppmerket område, er også det ulovlig.

Eide sier til Dagbladet at det er umulig å praktisere skjønn i slike tilfeller som dette.

- Vi må følge det som står i parkeringsforskriften, og det er ganske så klart. Vi kan ikke vise skjønn her, det er noe med likhetsprinsippet også, at alle blir behandlet likt, sier han.

- Også selv om plassen er 50 cm smalere enn de andre?

- Når vi lager p-plasser, lager vi de slik at biler skal få plass. Vi har eksempler fra tidligere saker der klager ikke har fått medhold i klager som omhandler dette. Plasser kan variere i størrelse, og man er selv ansvarlig for å holde seg innenfor de oppmerkede plassene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer